Actualitate

Str. Serghei Lazo, redenumita in Mihai Dolgan?

Consilierul municipal Oleg Cernei a propus ieri, in timpul sedintei Consiliului municipal Chisinau, ca strada Serghei Lazo din centrul capitalei sa fie redenumita in strada Mihai Dolgan. „Numele lui Serghei Lazo poate sa-l poarte o strada din sect. Botanica, unde se afla monumentul acestuia”, a spus consilierul.

Viceprimarul Nistor Grozavu a spus ca pana in prezent Comisia municipala pentru reglementarea toponimiei urbanistice si instalarea placilor comemorative inca nu a reusit sa aleaga o strada ce ar corespunde meritelor acestei personalitati. „Vor fi studiate toate strazile si la una din sedintele urmatoare vom gasi o solutie pe care o vom prezenta consilierilor municipali”. In schimb, consilierii au votat in unanimitate pentru instalarea unei placi comemorative pe casa unde a locuit compozitorul.

Tot ieri, prin decizia Consiliului municipal, scriitorul Dumitru Matcovschi si publicistul Valentin Mandacanu au fost desemnati cetateni de onoare ai orasului. Dumitru Matcovschi este scriitor al poporului, membru titular al Academiei de Stiinte, cavaler al „Ordinului Republicii”, cavaler al Ordinului „Steaua Romaniei” in grad de Comandor. Valentin Mandacanu este lingvist, traducator si publicist, unul dintre promotorii limbii romane, participant activ al Miscarii de eliberare nationala. Cetatenii de onoare ai mun. Chisinau beneficiaza de calatorii gratuite in transportul public si de reducerea in proportie de 50% a platilor la intretinere.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *