Cultură

Stra-stranepoata lui Ion Creanga a venit la Chisinau

Stra-stranepoata lui Ion Creanga, Claudia Caia, a venit la Chisinau ca sa admire spectacolele din cadrul Festivalului „Invita Maria Biesu”. Urmasa lui Creanga a participat, ieri, si in cadrul unei serate muzicale „O mladita muzicala din arborele Creanga”, care s-a desfasurat la Biblioteca pentru copii „Ion Creanga”.

Claudia este proaspata absolventa a Conservatorului de Muzica din Bucuresti, la sectiunea canto. Tanara soprana este incantata de vocile vedetelor din cadrul festivalului de la Chisinau. „Sunt mandra ca am ajuns la acest festival si am ocazia sa admir talentul interpretilor de opera de talie internationala. Asta ma va ajuta in cariera mea de interpreta de opera”, a precizat Claudia.

Prezenta la serata muzicala „O mladita muzicala din arborele Creanga”, Claudia a interpretat cantece pe versurile lui Grigore Vieru si Ion Aldea-Teodorovici. Eugenia Bejan, directorul adjunct al Bibliotecii „Ion Creanga”, spune ca interpreta are o voce inconfundabila si ca are toate sansele sa ajunga vedeta de opera de talie internationala. La serata au participat elevi de la liceele „Onisifor Ghibu”, „Nicolae Sulac”, „George Meniuc” si de la Scoala nr. 5.

Ii place Republica Moldova, oamenii de aici si este incantata de fiecare data cand revine pe aceste meleaguri. Pentru prima data in Republica Moldova a fost in 1995. „Aici i-am cunoscut pe Spiridon Vangheli si Grigore Vieru, din creatia caruia cant si astazi”. Claudia Caia, ca urmasa a lui Creanga, vede asta ca pe o datorie a ei.
Este una dintre cele trei fiice ale Olgutai Caia, stranepoata lui Ion Creanga.

Biblioteca nationala pentru copii „Ion Creanga” din Chisinau dezvolta relatii de prietenie, colaborare cu urmasii lui Ion Crenaga de mai bine de un deceniu.

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *