Opinii și Editoriale

Straini de noi

Lor le sunt straine interesele noastre nationale, le sunt straine interesele cetatenilor luati aparte, le sunt straine chiar si interesele propriului partid, format din mii de oameni mult mai saraci decat membrii Comitetului Central in frunte cu milionarul Voronin si bogatanii pseudo-comunisti.

Prin gestul lor de a nu-l vota pe candidatul Aliantei la functia de presedinte al RM, ei au devenit subit nereprezentativi, au declansat procesul propriei lor izolari politice. La 10 noiembrie 2009, cei 48 de parlamentari comunisti, pentru ca despre ei este vorba, au devenit un simplu grup manipulat ce nu-si mai are suport in randurile paturii constiente si instruite a PCRM.

Acestea nu sunt concluziile subsemnatului ci reprezinta atitudinea care se cristalizeaza in randurile comunistilor de rand fata de autoproclamata elita care foloseste miile de creduli doar in scopul capatuirii si al revenirii la „treuca” a clanului Voronin. Drept exemplu pot servi scrisoarea primarilor si a consilierilor comunisti din raionul Rascani si scrisoarea unor conducatori-membri ai PCRM din raionul Sangerei care cheama deputatii PCRM sa-l voteze pe Marian Lupu in functia de sef de stat si sa puna astfel capat pericolului pe care il comporta pentru RM alegerile parlamentare anticipate.

Semnatarii celor doua ravase indemnau ieri PCRM la dialog si responsabilitate, la incetarea luptei oarbe pentru putere, insa vocea comunistilor din provincie a ramas neauzita de solii lor din legislativ. Ba mai mult, acesti soli, ghidati de intrigantii din partid, in frunte cu rautaciosul Voronin si acolitii Tkaciuk, Reidman si Misin, au ignorat fatis rugamintea primarilor, consilierilor si conducatorilor de diferite servicii din cele doua raioane, iar in asa mod au ignorat si vointa a zeci de mii de alegatori. Iata de ce, dupa nevotarea din 10 noiembrie, fractiunea PCRM din Parlament nu mai are niciun drept sa declare ca-si reprezinta propriii alegatori. Comunistii din teritoriu il cheama pe Voronin la dialog cu Alianta in numele viitorului R. Moldova. Dar tine oare cont Voronin de acest indemn? Nu tine cont. Nici cat ii negru sub unghie nu tine, pentru ca acest lider de partid urmareste doar un singur scop – cel al revansei si al confruntarii. El vrea inapoi la putere si altceva nu-l mai intereseaza.

El este incapabil sa se conformeze noilor realitati si optiunii proeuropene ale populatiei RM, el vrea demolarea guvernului ales legal, a parlamentului ales legal si, impins din urma de o gasca de aventurieri straini spiritului poporului nostru, el vrea instaurarea haosului si a starii conflictuale in societate. Iata de ce, stimati comunisti din provincie, inainte de a chema fortele politice la dialog, ar trebui sa tineti cont de faptul ca, spre deosebire de Filat, Ghimpu, Lupu si Urecheanu, liderul vostru, Voronin, nu este capabil de asa ceva. Cu alte cuvinte, azi dialogul dintre Alianta pentru Integrare Europeana si Partidul Comunistilor este posibil doar in lipsa lui Vladimir Voronin.

P.S. Scriam acum trei luni ca, odata cu trecerea comunistilor sub aripa democratului Marian Lupu, in RM se vor crea doua poluri politice moderne – stanga social-democrata si dreapta liberal-democrata, iar odata cu ele va reveni si linistea in aceasta obosita republica. La 10 noiembrie acest proces a inceput deja.

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *