Actualitate

Studenţii din Germania vor învăţa limba română la Chişinău

Şcoala de vară este organizată de către Moldova-Institut Leipzig, împreună cu Facultatea de Istorie și Filozofie de la Universitatea de Stat din Moldova, Casa Limbii Române „Nichita Stănescu” şi Serviciul German de Schimb Academic. Ediţia din acest an poartă genericul „Parcursul european – provocări pentru Republica Moldova şi pentru vecinii săi”.

Programul școlii de vară include un curs intensiv de învățare a limbii române, organizat la Casa Limbii Române „Nichita Stănescu”, avîndu-i în calitate de profesori pe Violeta Crudu și Alexei Axan.

Prezent la deschiderea școlii, viceministrul Culturii Igor Şarov a menţionat că studenţii vor avea o serie de întîlniri cu reprezentanţii mai multor instituţii guvernamentale și organizaţii ale societăţii civile, menite să-i familiarizeze cu aspecte din istorie, situația social-politică, precum și relațiile Republicii Moldova cu țările din regiune.

De asemenea, participanții la școala de vară vor beneficia de excursii prin Chișinău, la Iași, Tighina și Tiraspol, Orheiul Vechi, Saharna, Comrat și la Odesa.

În cadrul ceremoniei de inaugurare a şcolii, reprezentantul permanent al ambasadorului german la Chişinău Thomas Weithoner a relatat celor prezenţi despre sprijinul acordat de ţara sa Republicii Moldova în diverse domenii: modernizarea serviciilor la nivel local, reformarea justiţiei şi a poliţiei, precum şi în cel al cinematografiei.

Școala de vară moldo-germană este sprijinită financiar de Ministerul Federal pentru Educație și Cercetare în cadrul programului "go east – Sommerschulen" al Serviciului German de Schimb Academic. Aceasta a fost iniţiată de către președintele Moldova-Institut Leipzig, academicianul Klaus Bochmann în anul 2009, cu scopul de a crea o punte de legătură între tinerii din ambele țări și de a spori interesul studenţilor și doctoranzilor din Germania pentru Republica Moldova și pentru limba română.

sursa: moldpres.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *