Actualitate

Studenţii militari participă la competiţia „Cambrian Patrol” din Marea Britanie / FOTO

Potrivit comandantului-rector al Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun", colonelul Sergiu Plop, Armata Naţională va fi reprezentată la concursul respectiv de o echipă formată din nouă studenţi ai anului II, III şi IV şi un militar prin contract din cadrul instituţiei de învăţământ.

Sursa a specificat că studenţii s-au pregătit pentru competiţie la centrele de instruire militară ale Armatei Naţionale, fiind instruiţi şi testaţi de militari din Irlanda de Nord. Antrenamentele au început în luna noiembrie anul trecut, perioadă în care studenţii au executat misiuni de orientare în teren, patrulare şi cercetare, trecere a cursului de apă, dar şi acordare a ajutorului medical şi evacuare a răniţilor.

Potrivit regulamentului competiţiei „Cambrian Patrol", participanţii trebuie să parcurgă o distanţă de peste 50 de kilometri pe jos în mai puţin de 48 de ore, purtând în spate rucsacuri de campanie cu greutatea de aproximativ 40 de kilograme.

"Cambrian Patrol" a fost organizat, pentru prima dată, în 1960, în regiunea Munților Cambrian, pe coasta de vest a Țării Galilor. Competiţia este considerată unul dintre cele mai dificile și prestigioase evenimente militare şi are ca scop testarea disciplinei și rezistenţei fizice.

În acest an, la "Cambrian Patrol" s-au înscris echipe de militari din 25 de ţări, printre care Brazilia, Canada, Cehia, Danemarca, Georgia, Serbia şi Ucraina.  



Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *