Astăzi 19 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 10:37
Abonamente

Auto 30 Ianuarie 2012, ora 19:14

Studiu: Maşinile electrice nu sunt o soluţie sigură pentru salvarea mediului

Marime Font
 
 
 

Maşinile electrice nu reprezintă, în mod separat, o soluţie viabilă pentru reducerea emisiilor de carbon care cauzează efectul de seră şi contribuie la încălzirea globală, arată un studiu realizat de un institut german de ecologie aplicată, scrie AFP.

Conform studiului, dezvoltarea maşinilor electrice în Germania va permite reducerea emisiilor de CO2 într-o măsură mai mică decât ar face-o maşinile tradiţionale mai puţin consumatoare de combustibil.

Institutul arată că, până în 2030, în Germania, maşinile electrice şi cele hibrid vor constitui 14% din parcul auto al ţării. Datorită folosirii acestora, emisiile de gaze ale maşinilor vor fi reduse cu 25%.Folosirea maşinilor electrice are, însă, un efect pervers, anunţă institutul. Dacă toate maşinile electrice vor fi încărcate seara, când oamenii ajung acasă după o zi de muncă, consumul de energie electrică va avea vârfuri importante în momente neprielnice. Acestea vor determina intensificarea folosirii centralelor de energie electrică, ceea ce va conduce la o creştere a emisiilor de gaze.

"Condiţia decisivă pentru ca maşinile electrice să fie un succes este dezvoltarea unor surse de energie regenerabilă, astfel încât tot consumul suplimentar generat de alimentarea maşinilor să fie acoperit de aceste surse <<verzi>> de energie", a declarat Charlotte Loreck, expertul în probleme legate de piaţa electricităţii a instiutului.

Calculele arată că, în 2013, autovehiculele electrice din Germania vor consuma 11 terawatti oră, aproximativ 2% din consumul actual german.

Via AFP

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 10 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

27 de ani

A mai trecut un an de la declararea independenței. Unii dintre noi au sărbătorit, au ţinut discursuri, au dansat, au mers la concerte. De parcă totul ar fi fost minunat. 27 de ani de dezamăgiri.

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md