Politică

Sturza: Alegerile anticipate sunt inevitabile. Mă voi regăsi pe lista unei formaţiuni politice

„Voi pune accentul pe consolidare. Vom face abstracţie de doctrină, vom scoate în evidenţă factorul uman”, a precizat Ion Sturza.

Referindu-se la absenţa deputaţilor în ziua când trebuia să prezinte în Parlament programul de guvernare, Ion Sturza este de părerea că cel mai probabil s-a dorit să se împiedice adresarea sa către naţiune. „M-am aşteptat la multe, de la uşi închise până la dezbateri aprinse. Mai puţin însă m-am aşteptat să nu fie cvorum. Este penibil. Presupun că s-au speriat de mesajul meu pentru naţiune”, a spus Sturza.

Totodată, Sturza consideră că şi-a îndeplinit misiunea. „Am demonstrat cum trebuie să aibă loc procedura, cu maxima transparenţă. Am readus procesul în albia constituţionalităţii. A fost o situație în care a trebuit de intervenit neordinar. Lucrurile puteau să derapeze foarte mult. Eu trebuia să fiu alături de președinte să organizez un zid în jurul președintelui. Preşedinte a fost şantajat, s-au făcut presiuni, au fost vizite inopinate la preşedinţie. Dacă Timofti ceda şi accepta candidatura lui Plahotniuc, am fi avut proteste în masă care nu ar fi fost la fel de blânde ca cele de până acum”, a spus Ion Sturza.

Fostul candidat la funcţia de premier l-a acuzat pe Vlad Plahotniuc că ar fi luat statul în captivitate. „Totul se învârte în jurul unui singur om, Vlad Plahotniuc. Eu nu doresc ca oamenii să fie ostaticii acestui om. Cetăţenii s-au transformat în robii sistemului creat de Plahotniuc, care îşi bate joc de ei şi sfidează bunul simţ. Este inadmisibil că se fură din fiecare bucăţică de pâine consumată, fiecare kilowat de energie electrică, fiecare minut vorbit cu rudele din afara ţării. Este o obrăznicie intenţia lui Plahotniuc de a se băga în politica mare, iar cei care îl susţin nu sunt decât nişte complici”,a declarat Sturza.

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *