Sănătate

SUA: 400.000 de decese pe an, provocate de obiceiurile alimentare nocive

Dacă americanii ar mânca mai multe alimente sănătoase, precum fructe și legume, și mai puține alimente grase și sărate, mai multe zeci de mii de vieți ar putea fi salvate în fiecare an, a afirmat Ashkan Afshin, profesor de sănătate publică în cadrul Universității din Washington, principalul autor al acestui studiu.

"Grăsimile trans", foarte nocive pentru sănătate, au fost în mare parte eliminate din produsele alimentare din SUA dar ar putea să se afle în continuare în biscuiți, anumite tipuri de margarină și alte alimente industriale.

"Rezultatele noastre arată că aproape jumătate din decesele provocate de maladii cardiovasculare în SUA pot fi evitate ameliorând regimul alimentar", subliniază profesorul Afshin.

Cercetarea se bazează pe un ansamblu de date colectate încă din anii 1990, printre care o anchetă națională privind sănătatea și nutriția (National Health and Nutrition Examination Survey), precum și pe statistici ale Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO).

Peste 600.000 de persoane mor anual de o boală cardiovasculară în SUA, respectiv un deces din patru.

Obezitatea, tabagismul, o alimentație proastă, lipsa de mișcare și factori ereditari pot contribui la bolile cardiovasculare.

Analizând statisticile privind mortalitatea provocată de patologii cardiace în 2015, cercetătorii au determinat că alimentația a jucat un rol în moartea a 222.100 de bărbați și 193.400 de femei în acel an în SUA.

American Heart Association încurajează o alimentație bogată în fructe, legume, nuci, fasole, cereale integrale, lactate cu conținut redus de grăsime, pește și pui.

AGERPRES.RO

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *