CSI / Rusia

SUA au avertizat Rusia să nu intervină în estul Ucrainei, unde au loc zilele acestea proteste

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jay Carney, a declarat că există dovezi temeinice că mai mulţi protestatari pro-ruşi, care au ocupat clădirile guvernamentale din regiuni aflate în estul Ucrainei, au fost plătiţi să facă acest lucru.

În plus, oficialul american a spus că manifestanţii nici măcar nu sunt localnici. El a subliniat că noile tensiuni din Ucraina reprezintă un rezultat al presiunii Rusiei.

Carney a avertizat că, dacă Rusia intervine în aceste regiuni din estul Ucrainei, ar fi o acţiune foarte serioasă şi riscă noi sancţiuni. El a făcut un apel la preşedintele Vladimir Puţin să nu mai încerce să destabilizeze zona, menţionând că Rusia ar trebui să îşi retragă trupele de la graniţa.

Declaraţiile oficialului american au venit în contextul în care protestatarii pro-ruşi au luat cu asalt, de duminică, clădirile guvernamentale din trei oraşe importante din estul ţării.

La Doneţk, Luhansk şi Harkov, protestatarii s-au ciocnit cu poliţia şi au arborat steagul rus pe clădirile atacate. Oamenii cer un referendum pe tema independenţei de Ucraina.

Noul val de revolte survine la câteva săptămâni după ce Rusia a anexat peninsula ucraineană Crimeea, după înlăturarea de la putere a preşedintelui pro-rus Viktor Ianukovici.

sursa: ziare.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *