Actualitate

SUA avertizează cu privire la traiectoria neobişnuită a doi sateliţi ruşi

"Aceşti sateliţi au făcut manevre active în apropierea unui satelit care aparţine guvernului Statelor Unite", a semnalat Raymond, citat de CNBC.

Citând un comunicat al generalului Raymond, postul de televiziune CNN a relatat că ambele aparate se comportă "într-o manieră similară altui grup de sateliţi lansaţi de Rusia în 2017 şi pe care guvernul rus i-a descris drept ‘sateliţi de inspecţie’".

"Privim acest comportament drept neobişnuit şi îngrijorător", a insistat Raymond, potrivit revistei Time. Generalul american a avertizat că cele întâmplate "au potenţialul de a crea o situaţie periculoasă în spaţiu" şi a apreciat că acţiunile recente ale Rusiei au plasat această ţară printre naţiunile care "au transformat spaţiul într-o zonă de război".

Potrivit CNN, comentariile generalului Raymond reprezintă prima declaraţie substanţială provenită de la Forţa Spaţială a SUA şi sunt făcute într-un moment în care SUA sunt tot mai îngrijorate de activităţile adversarilor săi în spaţiu – unul dintre motivele pentru care SUA au lansat acest serviciu. Administraţia preşedintelui Donald Trump a cerut luni 18 miliarde de dolari pentru Forţa Spaţială a SUA şi pentru alte activităţi în spaţiu ca parte a bugetului destinat Pentagonului, aminteşte CNN.

Publicaţia Time a difuzat o imagine care arată traiectoria a doi sateliţi, unul identificat drept satelitul rusesc 2542, iar celălalt, satelitul american USA 245. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *