Astăzi 20 Septembrie 2018, Joi - Ultima actualizare la 19 Septembrie 2018
Abonamente
 
 
 

Economie Mondială 12 Martie 2015, ora 15:47

SUA deține prea mult petrol și nu are unde îl păstra

Marime Font

Acum șapte luni, rezervoarele gigante din Cushing (Oklahoma), cel mai mare depozit de petrol din nordul Americii, era trei sferturi gol.

În ultimii câțiva ani, petrolul a trecut prin mai multe crize. În 2013, au fost extrase aproape 52 milioane barili, iar în iulie 2014, cifrele au ajuns abia la 18 milioane barili. Acum rafinăriile din Golf produc circa 30 milioane barili în mai puțin de un an.

Deoarece prețul la petrol s-a prăbușit, de la 100 până la 50 dolari, marile companii își depozitează țiței în speranța că prețul va începe să crească. În timp ce producția din SUA continuă să se mărească, aceasta a dus la cea mai rapidă creștere a stocurilor de petrol. Datele pentru anul acesta arată că SUA are provizii brute într-o cantitate impresionantă, de 1 milion barili, anunță Bloomberg.Datele acestea au început să ridice semne de întrebare. SUA are destul spațiu pentru a-și stoca propriul petrolul? Ed Morse, șeful unui centru de cercetare a mărfurilor, a atenționat despre aceasta la 23 februarie în cadrul unui simpozion dedicat aurului negru. „Problema este că nu mai dispunem de capacitatea stocării în SUA a petrolului”, a spus expertul atunci.

Morse împreună cu colegii săi de la Citigroup au prezis că, în această primăvară prețurile la petrol vor scădea brusc la 20 dolari. Din motivul că nu sunt destule depozite pentru petrol, producătorii și vânzători vor fi dispuși să își vândă petrolul la prețuri mult mai mici, care în cele din urmă îi va determina să oprească pomparea.

Sursa: Timpul.md / Bloomberg

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul