Actualitate

SUA, Marea Britanie şi Franţa au ATACAT Siria. RACHETELE aliaţilor au lovit trei ţinte militare

Anunţul bombardamentului a venit de la Donald Trump, într-o declaraţie de la Casa Albă, în care preciza că a ordonat armatei Statelor Unite lansarea unor "bombardamente punctuale" asupra unor ţinte asociate capabilităţilor de arme chimice ale "dictatorului" Bashar al-Assad. Preşedintele american avertizase încă de miercuri că Statele Unite vor ataca Siria în urma unui atac chimic atribuit Administraţiei Bashar al-Assad. Regimul aflat la conducere în Siria, precum şi Rusia au negat însă orice implicare acuzând că este o înscenare, un pretext pentru o operaţiune militară. Vă prezentăm mai JOS situaţia din Siria, după lansarea ATACULUI de sâmbătă dimineaţa:

Canada şi Australia susţin atacurile lansate de SUA, M. Britanie şi Franţa împotriva Siriei

Canada şi Australia au anunţat sâmbătă, că susţin atacurile lansate de SUA, Marea Britanie şi Franţa asupra unor obiective din Siria ca urmare a atacului chimic din oraşul Duma atribuit regimului condus de Bashar al-Assad, relatează The Guardian.

”Canada susţine decizia Statelor Unite, Marii Britanii şi Franţei de a acţiona împotriva abilităţii regimului Bashar al-Assad de a lansa atacuri chimice împotrivă propriului popor. Vom continua să lucrăm cu partenerii noştri internaţionali pentru a investiga atacul chimic din Siria. Cei responsabili trebuie aduşi în faţa justiţiei”, a declarat Justin Trudeau, prim-ministrul Canadei.

Marise Payne, ministrul australian al Apărării, a transmis că şi tara sa susţine acţiunea militară a aliaţilor împotriva regimului de la Damsc.

”Australia susţine aceste atacuri, care demonstrează că a fost dat un răspuns proporţional. A fost transmis un mesaj clar către Bashar al-Assad şi către susţinătorii săi, Rusia şi Iran, că utilizarea armelor chimice nu va fi tolerată”, a precizat ministrul australian al Apărării.

Sursa: Mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *