Politică

SUA reafirmă implicarea în dosarul transnistrean

Ambasadorul SUA în Republica Moldova a confirmat disponibilitatea ţării sale de a sprijini Republica Moldova în promovarea reformelor şi în democratizarea ţării. William H. Moser s-a referit, în mod special, la proiectele implementate de Fondul Provocările Mileniului Moldova, în cadrul Programului “Compact”. Acest Program vizează dezvoltarea infrastructurii drumurilor, renovarea sistemelor de irigare şi stimularea trecerii la o agricultură performantă.

Premierul Vlad Filat a avut o întrevedere cu ambasadorul american, William H. Moser. Discuţia s-a axat pe subiecte ce vizează relaţiile moldo-americane, situaţia politică din R. Moldova şi ultimele evoluţii în procesul de reglementare a problemei transnistrene. Premierul a făcut o trecere în revistă a activităţii Guvernului în ultima perioadă, în special în ceea ce vizează agenda externă. De asemenea, Vlad Filat a exprimat speranţa că următoarea rundă de negocieri în formatul “5+2″, care va avea loc la Dublin, în perioada 28-29 februarie, va imprima o dinamică pozitivă procesului de reglementare.

Un subiect aparte al discuţiei l-a constituit împlinirea a 20 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre Republica Moldova şi SUA, care va fi marcată pe data de 28 februarie. Curent, prilej cu care părţile au remarcat o revigorare şi aprofundare fără precedent a relaţiilor R. Moldova-SUA pe întregul lor spectru, în ultimii doi ani.

Via ziuaveche.ro 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *