Internațional

SUA va anunţa punerile sub ACUZARE a celor suspecţi de ATACURI cibernetice asupra conturilor Yahoo

Bărbaţii ce urmează a fi acuzaţi locuiesc în Rusia şi Canada, potrivit sursei., cel mai probabil persoanele din Canada urmând a fi arestate, Rusia neavând un acord de extrădare cu Statele Unite.

Nu s-a putut constata dacă grupul este suspectat de atacul cibernetic asupra unui miliard de conturi online ale utilizatorilor Yahoo sau un atac separat asupra a 500 de milioane de conturi de email.

Punerile sub acuzaţie au fost pentru prima dată expuse de către Boomberg News, Yahoo şi Departamentul de Justiţie refuzând să comenteze.

Cele două mari atacuri cibernetice, reacţia şi aducerea la cunoştinţă întârziată a companiei Yahoo, au condus la vânzarea la un preţ foarte mic a operaţiunilor de bază ale companiei americane către Verizon Communications Inc.

Atacul cibernetic a fost comis în august 2013, dar a fost depistat abia în 2016, după ce servicii de securitate americane au furnizat companiei Yahoo date furate de o terţă parte. Hackerii au reuşit să sustragă nume de utilizatori, adrese de email, numere de telefon, date de naştere, dar şi parole de acces şi răspunsuri la întrebări de securitate, a transmis Yahoo, care susţine că nu au fost sustrase informaţii despre conturi bancare.

sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *