Internațional

SUA vor mobiliza mijloace militare în Africa pentru a combate epidemia Ebola

Președintele american a anunțat într-un interviu difuzat duminică, pe postul de televiziune NBC, că SUA vor trimite mijloace militare, în mod concret unități de plasare în carantină, pentru a ajuta țările din Africa să lupte împotriva acestui virus.

Aceste țări, în special Guineea, Sierra Leone și Liberia, "înregistrează progrese semnificative" în lupta împotriva Ebola, "însă nu au infrastructuri sanitare adecvate", a spus Obama."Iar acum această problemă, care putea fi rezolvată, a scăpat de sub control, pentru că bolnavii nu sunt plasați în carantină cum ar trebui să fie, oamenii nu sunt instruiți cum ar trebui, nu există suficient personal în domeniul sănătății publice", și-a exprimat liderul american regretul.

"Va trebui să trimitem elemente militare pentru, de exemplu, a instala unități de plasare în carantină și echipamente, în scopul asigurării securității pentru echipele medicale care vin din întreaga lume", a precizat Barack Obama.

Deocamdată nu există un vaccin împotriva Ebola, însă Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a decis să utilizeze imediat tratamente experimentale, sperând că un vaccin va exista în noiembrie.

Reamintim că, potrivit OMS, circa 4.000 de oameni au fost infectați cu Ebola de la începutul anului și peste 2.000 au murit.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *