Ultima oră

Suceava a preluat preşedinţia rotativă a Euroregiunii „Prutul de Sus”

Preşedinţia Euroregiunii a fost asigurată anul trecut de regiunea ucraineană Cernăuţi.

Şeful administraţiei judeţene Suceava, Gheorghe Flutur, va fi, pentru un an, preşedintele în exerciţiu al Euroregiunii. În cadrul şedinţei s-au discutat mai multe teme de interes, printre care managementul situaţiilor de urgenţă şi regularizarea râurilor Suceava, Siret şi Prut, programul de dezvoltare a căilor de transport transfrontaliere din această euroregiune, dezvoltarea durabilă a turismului în Euroregiunea „Prutul de Sus” ş.a..

Noul preşedinte al Euroregiunii a spus că reprezentanţii euroregiunii vor face toate demersurile necesare pentru ca zona de nord-est a României, sudul Ucrainei şi nordul Republicii Moldova să fie cuprinse în strategiile de dezvoltare ale celor trei state, din acest punct de vedere, astfel încât în viitorul apropiat să beneficieze de coridoare de transport şi chiar de o autostradă.

Euroregiunea „Prutul de Sus” a fost fondată în anul 2000 şi are în componenţă regiunile ucrainene Cernăuţi şi Ivano-Frankivsk, raioanele moldoveneşti Briceni, Edineţ, Făleşti, Glodeni, Ocniţa, Râşcani, Sângerei şi municipiul Bălţi, precum şi judeţele Suceava şi Botoşani.

Sursa: DECA-press

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *