Culinar.md

Sucul de afine

Mod de preparare
Afinele se spală bine, se opăresc şi se lasă să fiarbă aproximativ zece minute. Se pun apoi la răcit. Se lasă să stea o zi şi apoi se strecoară. Se adaugă zahărul şi se amestecă până la dizolvarea acestuia. Este nemaipomenit de bun atunci când aveţi stări de răceală sau gripă.

Notă:
Un pahar de suc de afine pe zi previne pierderile de memorie, stimulând capacitatea de rememorare a creierului, potrivit unui studiu american, ale cărui concluzii au fost publicate în Journal of Agricultural and Food Chemistry. În ceea ce priveşte memoria, antocianinele facilitează schimbul de influxuri nervoase între celulele cerebrale şi protejează aceste celule ale creierului de procesele neurodegenerative. 

www.culinar.md
Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *