Sănătate

Sucul de lămâie şi frumuseţea

Conţinutul bogat de vitamina C din lămâi poate face adevărate minuni pentru piele. Dacă eşti adepta tratamentelor naturale, noi îți propunem astăzi câteva metode de îngrijire a pielii cu ajutorul sucului de lămâie. În cazul în care optezi pentru un astfel de tratament, trebuie să ştii că lămâile cresc sensibilitatea pielii la lumina solară. Din acest motiv, este recomandat să eviţi expunerea la soare după tratament.

Lămâia şi exfolierea

În cazul în care vrei să ai un ten perfect, dar nu mai ai în casă cremă pentru exfoliere, poți apela cu o foarte mare încredere la sucul unei lămâi. Poţi obţine un ten perfect, dacă alegi să îţi îndepărtezi celulele moarte spălându-ţi faţa cu un amestec din suc de lămâie şi două linguriţe de zahăr.

Lămâia şi petele

„Petele de bătrâneţe” pot fi tratate cu ajutorul sucului de lămâie aplicat direct pe pete. Lasă-l să acţioneze 15 minute. Acest procedeu este recomandat de două ori pe zi.

Lămâia şi ridurile

Laptele, sucul unei lămâi şi o linguriţă de brandy pot face minuni cu tenul tău. Estompează ridurile fine cu ajutorul acestor ingrediente. Pune la fiert o ceaşcă de lapte, două linguriţe de suc de lămâie şi o linguriţă de brandy; lasă amestecul să se răcească la temperatura camerei şi apoi aplică pe faţă; după ce se usucă, clăteşte bine cu apă.

Lămâia şi catifelarea

Răsfaţă-ţi pielea cu o mască recomandată atât pentru exfoliere, cât şi pentru hidratarea pielii amestecând sucul obţinut dintr-o lămâie cu 1/4 ceaşcă de ulei de măsline sau ulei de migdale.

Lămâia şi mătreaţa

Fie ea cât de mică, mătreaţa poate crea mari probleme. Destul de inestetică, mătreaţa poate strica începutul unei zile perfecte. Scapă de mătreaţă masând scalpul cu doar două linguriţe de suc de lămâie. Curăţă bine părul cu apă şi apoi clăteşte-l cu o cană de apă amestecată cu o lingură de suc de lămâie.

Lămâia şi unghiile

Introdu degetele într-o ceaşcă de apă călduţă amestecată cu sucul obţinut dintr-o jumătate de lămâie şi lasă-le la înmuiat timp de cinci minute. Vei obţine unghii mai albe şi mai curate.

Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *