Sănătate

Sucul de morcovi

Este una dintre cele mai bogate surse de vitamina A, complex de vitamine B, acid folic şi minerale precum calciu, cupru, magneziu, potasiu, fosfor, fier. Datorită proprietăţilor sale, sucul de morcovi ajută la îmbunătăţirea vederii, la regenerarea părului şi a unghiilor, a oaselor şi chiar a dinţilor. În plus, acest suc este foarte uşor de preparat.

Un kilogram de morcovi se curăţă şi se toacă într-un blender. Compoziţia obţinută se toarnă apoi într-un recipient mai mare şi se adaugă 500 ml de apă caldă. Se amestecă totul şi se lasă 20-30 de minute. Sucul obţinut se transferă într-un recipient de doi litri. La sucul de morcovi se mai poate adăuga, opţional, suc de portocale sau suc de mere.

Un detaliu important de ştiut e acela că zaharul din morcov (levuloza) nu are efecte negative asupra diabetului zaharat. Un consum exagerat, pe durata mai multor luni, poate să producă anumite tulburări, dar fără consecinţe grave. Aşa cum este un suc dulce, el poate fi combinat atât cu alte sucuri de fructe, cât şi cu sucuri de legume. 

Mira Tănase

Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *