Astăzi 22 Septembrie 2018, Sâmbătă - Ultima actualizare la ora 08:01
Abonamente
 
 
 

Afaceri 26 Aprilie 2016, ora 11:36

Sud-coreenii au gustat vinurile moldovenești

Marime Font

12 companii vinicole din Republica Moldova au participat la expoziția internațională „Seoul Wines&Spirits Expo 2016” din Coreea de Sud în perioada 21-23 aprilie.

Participarea țării noastre la eveniment a fost organizată de Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV ).

Organizatorii au oferit oaspeților moldoveni condiții preferențiale pentru participarea la expoziție: spațiu gratuit în cadrul expoziției și designul gratuit al standului.  Reprezentanții țării noastre la „Seoul Wines&Spirits Expo 2016” au avut posibilitatea de a evalua interacțiunea cu profesioniștii în domeniu (distribuitori și importatori de vinuri, specialiști și somelieri internaționali) precum și reacția consumatorilor coreeni în ceea ce privește Vinul Moldovei. Richard KW Hwang, somelier: „În opinia mea, vinurile moldovenești au o aromă foarte intensă, cu o combinație complexă a nuanțelor de nectar, piersici și pepene galben. Cred că vinurile albe au un mare potențial de a deveni populare pe piața sud-coreeană. Mai ales cele realizate din struguri moldovenești au caracteristici unice de aromă și gust, de aceea vor atrage, probabil, atenția profesioniștilor care caută gusturi exotice. În plus, cred că și calitatea vinurilor roșii va crește, în cazul în care acestea vor fi maturate pentru o durată mai lungă, pentru a aprofunda savoarea de stejar.”

Evenimentul a fost un prilej de stabilire a unor parteneriate între producători și distribuitori. „Am urmărit o emisiune care prezenta vinurile din  Moldova și mi-am dorit să le cunosc și să le încerc, iar expoziția mi-a oferit ocazia perfectă. Consider că Vinul Moldovei se poate mândri cu proprietăți comparabile cu vinurile de calitate din Franța și Italia. Am ales un producător din Moldova și am început deja negocierile pentru prima comandă” a declarat Kim Sung Dae, reprezentantul companiei „Lysonn”. 

Vizitatorii au avut la dispoziție pentru degustare 600 de sticle de vin de 60 de tipuri, oferite de cele 12 companii participante: „Vinăria din Vale”, „Chateau Vartely”, „Bostavan Winery”, „Chateau Purcari”, „Castel Mimi”, „Carpe Diem”, „Cricova”, „Fautor”, „Cimislia Wineries”, „Mold Nord”, „Imperial Vin” și „Et Cetera”. „Piața sud-coreeană este strategică pentru Vinul Moldovei, deoarece peste câțiva ani va deveni una dintre cele mai importante în regiune. Ne bucurăm de rezultatele obținute la expoziție și sperăm ca vinurile noastre să prindă valul de creștere 3 companii din Republica Moldova își exportă deja produsele vinicole pe această piață. În anul 2015 țara noastră a livrat spre piața sud-coreeană 35.577 litri de vin, iar experții ONVV apreciază că potențialul de export în Coreea de Sud pentru Vinul Moldovei este mult mai mare”, afrimă Radu Popescu, manager export, „Chateau Vartely”.

Timpul.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 21 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul