Astăzi 25 Septembrie 2018, Marţi - Ultima actualizare la ora 11:43
Abonamente

UE / Nato 25 Mai 2017, ora 08:31

Summitul NATO, la Bruxelles, inaugurează noul sediu al Alianței Nord-Atlantice

Marime Font

Șefii de stat și de guvern ai statelor membre ale Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) se reunesc la Bruxelles, la 25 mai 2017, în noul sediu cu prilejul summit-ului organizației, conform site-ului oficial al organizației www.nato.int. 

Evenimentul, cel de-al 27-lea de acest tip, este organizat în noul sediu al organizației, a cărui construcție a început în 2010 și pentru care a fost alocat un buget de 1,2 miliarde de dolari. Sediul anterior al cartierului general al NATO, care a găzduit până în prezent delegațiile naționale ale statelor membre, staff-ul organizației și unde au fost organizate reuniunile la nivel înalt și cele ministeriale, fusese construit în anul 1967, conform agenției Reuters.

Summitul din 25 mai 2017 este primul eveniment la nivel înalt al organizației la care participă președintele SUA, Donald Trump, și proaspătul ales președinte al Franței, Emmanuel Macron.Principalele teme care vor fi luate în discuție de șefii de stat sau de guvern ai statelor membre NATO vizează consolidarea relației trans-atlantice, concomitent cu un echilibru în eforturile de apărare care presupune împărțirea echitabilă a sarcinilor și responsabilităților între aliați, cu accent pe sectorul finanțării Apărării. Deopotrivă, va fi realizată o analiză a gradului de implementare a deciziilor adoptate cu prilejul summitului de la Varșovia al organizației, din iulie 2016.

Situația din Afganistan, eventualitatea suplimentării numărului de soldați dislocați de NATO în cadrul misiunii din această țară și un posibil rol sporit al organizației la nivel internațional în combaterea terorismului s-ar putea regăsi pe agenda întâlnirii de la Bruxelles, indică AFP.

O altă temă importantă ar putea viza cooperarea la nivelul NATO privind combaterea amenințărilor cibernetice, scrie agenția DPA, care notează că în anul 2016 organizația s-a confruntat cu o creștere cu 60% a atacurilor cibernetice la adresa infrastructurii sale.

Precedentul summit al organizației a fost organizat la 8-9 iulie 2016, în Varșovia (Polonia), prilej cu care a fost anunțată capacitatea operațională inițială a apărării antirachetă a Alianței Nord-Atlantice (NATO BMD) și a fost transferată către NATO comanda și controlul asupra Aegis Ashore.

sursa: agerpres.ro 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 24 Septembrie 2018, ora: 13:44 de Ana Marchitan

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă Din editia print

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă

Rușii consideră că nu e timpul potrivit pentru acordarea autocefaliei Bisericii de la Kiev, în timp ce ucrainenii dau asigurări că numai așa se va face dreptate

( ) Citeşte tot articolul

Interviu 23 Septembrie 2018, ora: 15:40 de Ana Marchitan

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud: „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial”

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud:  „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial” Din editia print

Pentru a afla opinia Bisericii Ortodoxe Române (BOR) privind eventuala recunoaștere a autocefaliei Bisericii din Ucraina, TIMPUL a discutat cu Preasfințitul Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud din cadrul Mitropoliei Basarabiei, fost secretar al Sfântului Sinod al BOR.

( ) Citeşte tot articolul

Carte 23 Septembrie 2018, ora: 05:03

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem Din editia print

Mai ieri, de câte ori deschideam vreo pagină în internet, îmi sărea în faţă un spot publicitar, sonorizat de o tânără care întreabă, punând un accent puternic pe primul cuvânt al frazei: „Vrai să trăieşti, să înveţi şi să...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 24 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Republica Moldova cu o mână dă, cu alta lovește

Republica Moldova e un ceas cu rotițele stricate. Sau, mai degrabă, fiecare rotiță funcționează de capul ei. Iar dacă ele nu funcționează cum trebuie, nu avem nici oră, nu avem nici ceas. Moldova ca stat e de mult timp nefuncțională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 14 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Vestirea patimilor și a învierii

„Pe când străbăteau Galileea, Iisus le-a spus: Fiul Omului va să fie dat în mâinile oamenilor. Şi-L vor omorî, dar a treia zi va învia. Şi ei s-au întristat foarte!” (Matei 17; 22-23)

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md