Sunt mulțumiți sau nu moldovenii de președintele Igor Dodon?

publicat în Actualitate pe 14 Decembrie 2017, 13:07

Recent, Igor Dodon s-a lăudat cu împlinirea a primului an de când a devenit președinte. Și cum în ultimele sondaje demonstrează că Igor Dodon este considerat cel mai popular politician din Republica Moldova, am ieșit în stradă să vedem ce cred și cât de mulțumiți sunt oamenii de toate „realizările” menționate de șeful statului.

„A promis multe lucruri în campania electorală, însă nu a făcut nimic”

Ludmila, 40 de ani, angajată în sectorul bugetar

„Nu sunt mulțumită de activitatea președintelui. Acesta a promis multe lucruri în campania electorală, însă nu a făcut nimic din cele promise, iar cel mai probabil că nici nu le va face. Dacă mă întrebați de ce, pentru că așa este firea lui, era și de așteptat să trăim așa cum trăim”.

Irina, 21 de ani, mamă singură„Aș fi fost mulțumită de activitatea președintelui dacă venea cu vreun ajutor pentru mamele care sunt singure, cum este cazul meu. Locuiesc în casa bunicilor care stă să cadă, iar atunci când mă adresez autorităților după un ajutor, toți se întorc cu spatele. Tot ce primesc din partea statului este o mie de lei”.

„Ori de câte ori are ocazia, se dă în spectacol”

Nadejda, 58 de ani, casnică

„Nu pot să spun că sunt mulțumită sau nu de activitatea lui Dodon ca președinte. Până la moment nu a înfăptuit nimic concret din scopurile pe care și le-a propus. El ca președinte, nu poate să facă nimic singur. Tot ce a încercat să facă până acum, nu a putut duce până la bun sfârșit, deoarece i s-au tot pus bețe în roate. Eu cred că Dodon, nu este lăsat să lucreze”.

Andrei, 37 de ani, șofer

„Dodon a făcut multe promisiuni în campania electorală, însă până la urmă, nu a făcut nimic. El doar a călătorit și a făcut investiții nerentabile”.

Daniela, 20 de ani, studentă„Dodon nu este un președinte adevărat. A fost susținut de populația mediocră, cum este și el. A spus doar minciuni, nu s-a ținut de cuvânt, și ori de câte ori are ocazia, se dă în spectacol. Niciodată nu oferă argumente veridice. Eu cred că activitatea lui se desfășoară pe două fronturi”.

„Dodon mereu merge la întrevederi, comparativ cu restul politicienilor care nimic nu au făcut”

Boris, 73 de ani, pensionar„Sigur că sunt mulțumit de activitatea președintelui, pentru că acesta lucrează, nu vorbește doar, face înțelegeri, se întâlnește cu oamenii. Tot el a deschis posibilitatea de a exporta pe piața rusă, oare aceasta e rău?! Dar ce au făcut restul guvernanților?
I-au trimis pe antreprenori spre Vest, însă acolo nimeni nu le primește marfa, dar produsele trebuie vândute. Dodon mai merge mereu la întrevederi în Transnistria, comparativ cu restul politicienilor care nu au făcut nimic.

Ana, 31 de ani, specialist în relații publice

„Nu sunt mulțumită de activitatea lui Igor Dodon. Cred că el nu este demn de această funcție. Se eschivează de la întrebările jurnaliștilor, de multe ori minte, ori se contrazice în declarații. Din această cauza, sunt sceptică în privința lui”.

Viorica Tcaci, stagiară