Opinii și Editoriale

Suntem moldoveni!

Tot văd mesaje din partea unioniştilor în care încearcă separarea „românilor” de „moldoveni”. Chestia asta apare tot periodic şi nu aş vrea să cred că, din prostie sau din instigările altor forţe cointeresate, nu avem memorie şi nici nu ştim să ne urmărim propriul interes naţional.

1. Etnia majoritară din Republica Moldova este aceeaşi cu cea de peste Prut. Nu avem ce demonstra în plus aici. Au demonstrat-o academiile de ştiinţe, istoricii, faptele.

2. Numărul unioniştilor cuprinde şi etnia majoritară din Republica Moldova, dar şi un număr mai mic, din partea etniilor conlocuitoare.

3. Cine a avut conştiinţa necesară ca să înţeleagă că aparţine naţiunii române, a făcut-o. În general acest lucru au făcut-o oamenii cu studii superioare. Mai mult, pe acest palier, nu vom creşte.

4. A milita pentru românism în aceşti ani înseamnă să militezi în primul rând pentru Unire, nu pentru afirmarea naţionalităţii.

5. SUNTEM ROMÂNI ŞI PUNCTUM a lui Mihai Eminescu era bun pentru a demonstra anumite adevăruri din epocă, adevăruri care acum sunt de la sine înţelese şi nu mai trebuie să fie demonstrate. În loc de a ne antagoniza moldovenii din talpă care nu înţeleg că Moldova este mai mare decât Republica Moldova (şi nu vor înțelege nicicând), mai bine ne concentrăm pe timpurile când aceiaşi oameni vor şti că ţara în care ei locuiesc are graniţe de la Nistru până la Tisa.

Moldovenii (românii) din R. Moldova au o singură cale – de a nu deveni o altă etnie, cum doresc tovarăşii care conduc Republica Moldova: să facă unirea cu Ţara. Aşadar, acţionaţi în spiritul învăţăturilor lui Eminescu, nu bătându-vă cu Dodon pe statuia lui Eminescu.

Noi suntem majoritari aici, nu ne mai transformaţi în minoritari. Hai să acţionăm în consecinţă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *