Astăzi 25 Septembrie 2018, Marţi - Ultima actualizare la ora 16:12
Abonamente

Bună Dimineața 15 Septembrie 2016, ora 09:39

Marime Font

Suntem Ricky, papagalii voștri

Ziarul TIMPUL a împlinit 15 ani - trei cincinale, o adolescență, un deceniu și jumătate.
În 15 ani, TIMPUL a trecut prin diverse perioade și schimbări, fiind, inițial Cotidian, Info-magazin, iar apoi Săptămânal. În 15 ani, în echipa ziarului TIMPUL au scris istorie numeroși jurnaliști de calitate din R. Moldova. În 15 ani, sediul TIMPUL a avut zeci de adrese, dar … a rămas același TIMPUL care rezistă în timp.

 Deși astăzi, cel care a fondat ziarul, Constantin Tănase, nu mai este printre noi, încercăm să mergem pe aceeași cale, a jurnalismului militant, nu fast-food, a investigațiilor, nu speculațiilor ieftine. Reușim sau nu? Ne judecă cititorii, abonații noștri.
Unii colegi de breaslă, mai vechi sau mai noi, au descoperit, de ceva timp, moda criticilor pe rețelele de socializare, privind sceptic generația nouă de jurnaliști. Unul dintre comentatorii activi pe Facebook, ne acuză că n-am conștientiza faptul că nimic nu apare pe loc gol, iar noi am devenit peste noapte unioniști. Țin să-l dezamăgesc pe domnul X, că, la fel ca mine, jurnaliștii de la TIMPUL cunosc trecutul acestui ziar, sunt recunoscători și chiar încearcă să mențină aceeași direcție. Nu avem probleme în a ne cunoaște limitele obligațiilor, respectăm deontologia și chiar nu abuzăm. Da, „tânăra echipă”, așa cum ne-a numit comentatorul X, este unionistă. Or, anume din acest motiv am lansat, recent, alături de cei de la UNIREA TV, postul de televiziune pro-românesc – 10 TV.
Celor din categoria X, Y, le sugerez să nu-și mai piardă timpul în a ne ataca, căutând proprietari și buzunare sau îngropând proiecte care sunt la început de cale. Dacă ne permit, respectabilii, vrem să continuăm să fim jurnaliști liberi. Și, dacă nu știu dumnealor, un jurnalist are atâta libertate câtă poate duce.

Constantin Tănase scria, în 2014: „Dați-mi voie să mă prezint: sunt Ricky, papagalul vostru, bunul vostru comun, proprietatea voastră cea de toate felurile – privată și colectivă.”Dați-ne voie să luptăm și să nu cedăm. E partea noastră de libertate.

Un articol de: Ana Gabor Contactează autorul
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 24 Septembrie 2018, ora: 13:44 de Ana Marchitan

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă Din editia print

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă

Rușii consideră că nu e timpul potrivit pentru acordarea autocefaliei Bisericii de la Kiev, în timp ce ucrainenii dau asigurări că numai așa se va face dreptate

( ) Citeşte tot articolul

Interviu 23 Septembrie 2018, ora: 15:40 de Ana Marchitan

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud: „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial”

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud:  „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial” Din editia print

Pentru a afla opinia Bisericii Ortodoxe Române (BOR) privind eventuala recunoaștere a autocefaliei Bisericii din Ucraina, TIMPUL a discutat cu Preasfințitul Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud din cadrul Mitropoliei Basarabiei, fost secretar al Sfântului Sinod al BOR.

( ) Citeşte tot articolul

Carte 23 Septembrie 2018, ora: 05:03

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem Din editia print

Mai ieri, de câte ori deschideam vreo pagină în internet, îmi sărea în faţă un spot publicitar, sonorizat de o tânără care întreabă, punând un accent puternic pe primul cuvânt al frazei: „Vrai să trăieşti, să înveţi şi să...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 24 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Republica Moldova cu o mână dă, cu alta lovește

Republica Moldova e un ceas cu rotițele stricate. Sau, mai degrabă, fiecare rotiță funcționează de capul ei. Iar dacă ele nu funcționează cum trebuie, nu avem nici oră, nu avem nici ceas. Moldova ca stat e de mult timp nefuncțională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 14 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Vestirea patimilor și a învierii

„Pe când străbăteau Galileea, Iisus le-a spus: Fiul Omului va să fie dat în mâinile oamenilor. Şi-L vor omorî, dar a treia zi va învia. Şi ei s-au întristat foarte!” (Matei 17; 22-23)

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md