Supă cremă de leurdă

publicat în Culinar.md pe 26 Martie 2017, 15:19

Leurda este inconstestabil vedeta primăverii. Profită la maximum de ea şi vei obţine o supă stilată cu un gust fin de usturoi. 

Ingrediente:

2 legături de leurdă
1 cartof
1 morcov
1 ceapă
1 l lapte
unt
sare şi piper

Preparare:


Pune la fiert un cartof şi un morcov şi păstrează apa în care au fiert. Toacă o ceapă mărunt. Spăla leurda si las-o să se scurgă bine într-o strecurătoare. Căleşte ceapa în puţin unt, apoi adaugă morcovul şi cartoful şi amestecă uşor. Pune un litru de lapte în oală, apoi leurda pe care o clocoteşti la foc mic cam 10 minute. Totul intră la blender. Adaugă sare şi piper după gust. Decoreaz-o cu flori comestibile.