Culinar.md

Supă de fasole verde

De departe, cei mai importanţi sunt vitamina K (un sfert din necesarul zilnic e cuprins într-o porţie de 125 de grame de fasole verde), vitamina C (20% la aceeaşi cantitate) şi mangan (18%). Urmează apoi, în ordinea concentraţiei, vitamina A, fibrele, potasiul, acidul folic, triptofanul, fierul, magneziul, vitamina B2, cuprul, vitamina B1, calciul, fosforul, proteinele, omega 3, vitamina B3. Prin urmare, făcând o astfel de supă, nu avem decât de câştigat de la beneficiile acestei legume de sezon.  

Ingrediente

– 500 g fasole verde
– o lingură şi jumătate de unt sau margarină
– două legături de ceapă verde
– 200 g de castraveţi de salată
– 100 de grame de frunze de spanac
– sare
– piper negru măcinat
– puţin zahăr
– puţină nucşoară proaspăt răzuită
– un morcov
– o legătură de usturoi verde

Mod de preparare

Păstăile se taie în jumătăţi, iar ceapa se taie în inele subţiri. Se curăţă castravetele de coajă (sau se spală bine) şi se taie în bucăţele, la fel se procedează şi cu morcovul. Într-o oală se pune la fiert jumătate de litru de supă de legume.

În acest timp se pune la topit untul sau margarina într-o oală mare. Se călesc păstăile, ceapa, morcovul şi castravetele. Apoi se adaugă restul de supă şi se lasă să fiarbă aproximativ cinci minute la foc potrivit. Spanacul se taie şi se adaugă la supa de legume. Acesta se lasă să dea în clocot şi se condimentează cu sare, piper, zahăr şi nucşoară. Usturoiul verde se taie inele şi se presară în supă.

Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *