Auto

Super-maşină, super-despăgubiri

O maşină Pagani Zonda S, un super-car ce poate atinge viteze de peste 350 de kilometri pe oră, a fost grav avariată după ce un şofer profesionist care o luase pentru un test a ieşit de pe un drum îngust , în apropiere de Aberdeen.

Maşina, în valoare de circa 650.000 de euro, a scăpat de sub controlul şoferului şi s-a izbit de un stâlp de telegraf , de unde a fost aruncată într-un zid. Bolidul a fost deja trimis pentru reparaţii la Modena, în Italia, la uzinele în care acestea se fabrică.

Fostului campion mondial de Formula 1 Sir Jackie Stewart a fost acuzat de presă că el ar fi fost la volanul maşinii la momentul accidentului. Legenda curselor de maşini a negat însă orice implicare în eveniment.

"Nu se afla în ţară. Nu a fost acolo. La momentul la care s-a întâmplat accidentul se afla în Elveţia", a declarat secretarul personal al lui Stewart, Oliver Anderson.

Proprietarul maşinii, Gareth Jones, a declarat presei că împrumutase maşina pentru un test ale cărui rezultate ar fi urmat să apară într-o revistă auto.

"Drumurile erau destul de murdare şi ude, iar când şoferul a trecut pe lângă o fermă, a alunecat pe noroiul de pe asfalt", a declarat Jones, care a mai spus că şoferul, a cărui identitate nu a fost divulgată, a fost "înspăimântat".

"Era extrem de supărat şi îi părea foarte rău pentru incident. Şi eu am fost supărat, însă m-am bucurat atunci când am aflat că va fi reparată", a mai spus Jones, adăugând că şoferul era britanic.

Nota de plată pentru reparaţia maşinii ar putea depăşi 300.000 de lire sterline, potrivit unui purtător de cuvânt al companiei de asigurări Aviva, care a spus că suma este una record pentru reparaţia unei maşini în Marea Britanie.

"Este cea mai mare sumă plătită ca daună pentru un accident al unei maşini personale în Marea Britanie. Este ceva neobişnuit pentru un asigurător", a declarat purtătorul de cuvânt al Aviva, citat de The Independent.

Oficialul Aviva a mai spus că un expert al companiei a evaluat deja maşina lovită. Titularul poliţei de asigurare este şoferul maşinii, nu proprietarul acesteia. Reparaţia maşinii Pagani Zonda S, un bolid construit din fibră de carbon, titan şi aluminiu folosit în industria aeronautică, ar urma să se termine în luna mai.

Sursa: mediafax

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *