Economie Mondială

Supermarketurile din Belgia sunt închise

Conform sindicatelor, toate cele 117 magazine din Belgia ale grupului au fost închise. La rândul său, conducerea Carrefour afirmă că unele dintre acestea, precum cel din Bree (provincia Limburg), au rămas deschise. De asemenea, cele 500 de magazine în franciză nu sunt afectate de greve.

În februarie, Carrefour anunţa că va concedia în Belgia 1.672 de angajaţi şi va închide 21 de magazine, până la sfârşitul lunii iunie, pentru reducerea pierderilor operaţionale.

Aceste decizii i-au determinat pe angajaţii celor 56 de hipermarketuri şi 62 de supermarketuri Carrefour din Belgia să intre în grevă în 27 februarie. Retailerul francez a estimat la aproximativ 14 milioane de euro costurile grevei.

Posturile care urmează a fi reduse, reprezentând 11 la sută din efectivele grupului din Belgia, provin de la cele 21 de magazine "în pierdere", pe care conducerea Carrefour vrea să le închidă. Menţinerea altor 3.000 de posturi este condiţionată de măsuri importante de austeritate, precum darea în franciză sau cesionarea către un concurent a 27 de magazine.

Unul dintre sindicatele care au declanşat greva, cel socialist – SETCA, estimează că ultima reuniune de negociere, din 27 aprilie, nu a adus nici un rezultat semnificativ. Următoarea reuniune este prevăzută pentru data de 3 mai.

Pentru conducerea Carrefour, această grevă este inacceptabilă şi foarte dăunătoare pentru întreprindere şi imaginea sa faţă de clienţi, precizează un comunicat al grupului.

Grupul francez Carrefour este cel mai mare grup de retail din Europa şi numărul doi mondial, după grupul american Wal-Mart Stores Inc. La nivel mondial, grupul Carrefour are 15.000 de magazine în 32 de ţări şi aproximativ 490.000 de angajaţi.

Sursa: agerpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *