Sport

Suporter batut cu brutalitate de politisti, dupa un meci de baschet din SUA

Cand echipa de baschet din NCAA (National Collegiate Athletic Association) University of Maryland (locul 22 in clasament) a invins cu 79-72 pe cei de la Duke, aflati pe locul al patrulea in ierarhie, fanii au iesit in strada sa sarbatoreasca. Un suporter mai ghinionist, insa, a avut parte de un tratament "special" din partea politistilor.

John McKenna, 19 ani, a iesit destul de "sifonat" din incaierare, iar politistii au declarat sub juramant ca tanarul student a fost ranit dupa ce i-a atacat pe politistii calare, iar caii l-au lovit. Acest incident a avut loc in 3 martie, dar in urma cu cateva zile, au aparut probele video care arata contrariul. 

In clip se poate vedea ca tanarul mergea in pas saltat pe strada, bucuros ca echipa sa a castigat, dar cand s-a apropiat de politisti s-a oprit si a facut cativa pasi inapoi. In acel moment, trei politisti s-au napustit asupra sa cu bastoanele si l-au batut pana l-au lasat inconstient pe trotuar. 

In urma acestor probe video, un politist a fost suspendat, iar seful Politiei din Prince George County a promis ca va deschide o ancheta. "Am fost contrariat. Am fost extrem de dezamagit de comportamentul pe care l-au avut politistii", a declarat Roberto Hylton, seful politiei din Prince George County, adaugand ca cel mai probabil politistii vor fi concediati.

"Aceasta este pur si simplu brutalitatea politiei. In mod sigur, documentele prin care tanarul a fost pus sub acuzare sunt o minciuna. Dupa cum puteti vedea din inregistrare, in acele documente nu exista nimic adevarat", a declarat Chris Griffiths, avocatul tanarului agresat.

Plangerile impotriva tanarului au fost retrase dupa ce a aparut proba video.

Alti studenti au marturisit ca acel atac al politistilor nu a fost singurul din acea seara, unul dintre ei fiind martor la nu mai putin de cinci incidente de acest gen. 

Sursa: Hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *