Actualitate

Surprize de-ale lui Voronin

Se zvoneste ca la una din ultimele sederi impreuna a baronilor din Partidul Comunistilor, V. Voronin ar fi zis: „Ma duc eu presedinte de parlament, dar Condrita nu v-o dau. Si actuala presedintie va fi resedinta presedintelui parlamentului. Vom gasi noi o casuta pentru viitorul presedinte al RM… Si paza nu mi se va micsora, ba poate, dupa crizele de acum, ar trebuii chiar dublata”. Toti au tacut dupa regulamentul sever al comunistilor. Numai doamna prim-ministru a chicotit, de parca stia scenariul acesta de cel putin un an.

Au tacut, au tacut, iar in cele din urma Voronin ar mai fi spus: „Bine, inteleg ca vreti cu totii sa stiti cine va fi propus presedinte. El, tu, dar poate ea. Mai repede ea. Ca avem nevoie de o doamna frumoasa ca sa ne reprezinte statul. La noi doar, dupa Constitutie, presedintele e un fel de ministru al turismului. Sa revenim si in acest sens la normalitate. Ei, dar nu va sperieti, noi, comunistii, avem surprize cu duiumul”. Se spune ca nimeni din cei care sedeau la intrunire (mai repede la o masa foarte imbelsugata, dupa moda de acum a comunistilor) nu a zanganit nici din furculite. Numai doamna prim-ministru a chicotit iar, de parca stia scenariul de tare mult timp.

„Zina, te rog sa nu-mi tradezi surprizele”, ar fi spus atunci, sagalnic, Voronin. Ca noi, partidul, avem si pentru functia de prim-ministru candidati. Iaca el. Dar poate el. Mai repede, insa, Dodon. Ca-i tare infricosator. Asa de tanar si asa de infricosator. Pana acum guvernul il vedea dintr-o parte, dar cand va fi prim-ministru va sta anface si toti membrii guvernului vor face pe ei de frica. Si prin raioane ii vor sti de frica. Si prin sate. Fara frica nu faci nimic in tara asta!”.

Discursul despre frica al actualului presedinte in exercitiu nu poate sa nu fie adevarat. V. Lenin (idolul de necontestat al lui Voronin) a transformat frica in politica de stat a bolsevicilor. Merita sa repetam ordinul lui transmis prin telegraf in toata Rusia: „Ucideti mai multi inocenti, ca ceilalti sa se teama!”. Atrocitatile de dupa 6-7 aprilie 2009 demonstreaza ca la acest capitol, al guvernarii prin maltratarea inocentilor ca celorlalti sa le fie frica, al crearii necontenite a dusmanului de clasa si a statelor dusmane V. Voronin este un meritoriu strateg bolsevic. Nimeni, nici chiar V. Putin (care, fie spus si asta, uneste Rusia, nu o imparte razboinic in „ai nostri” si „ai lor”), nu-i poate contesta aceasta calitate. Drept ca si Voronin nu mai imparte lumea in bogati (dusmani) si proletari (saraci). Ci doar in bogati si bogati, unii prietenii comunistilor (cum e Oleg Voronin, miliardarul in euro al tatei), ceilalti dusmanii lor (asa cum este Anatol Stati si grupul ASCOM).

Stransa ca in menghine intre Ucraina si UE, intre Est si Vest, Basarabia este din timpuri stravechi pamant romanesc si european. Chiar daca uneori este impusa sa stea in genunchi cu fata spre Est, inima ei este tot timpul orientata spre Vest. Cel mai bine au reprezentat aceasta duplicitate alegerile din 5 aprilie. Multi batrani mai stau inghetati cu fata spre Estul bolsevic, dar majoritatea absoluta a copiilor si nepotilor lor sunt cu Romania si UE. Adica, nu stiu de frica.

 

 

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *