Surprize la Mondialul din Crucible

publicat în ROMÂNIA pe 20 Aprilie 2010, 11:04

În incinta Teatrului Crucible din Sheffield (Marea Britanie) continuă ediţia ordinară a Campionatului Mondial de snooker, competiţie la care participă cei mai puternici jucători din lume.

În seria meciurilor de luni, din cadrul şaisprezecimilor de finală, a fost consemnată o surpriză de proporţii. Unul din favoriţii turneului, Marco Fu, care a continuat partida începută duminică cu Martin Gould, de la scorul de 5-4, a avut o evoluţie dezastruoasă, fiind învins în 19 frame-uri, cu scorul de 9-10. De remarcat că în ultimul frame, Gould a repurtat o victorie categorică cu 90-0.

În alte două partide, liderii şi-au confirmat valoarea: Ali Carter l-a devansat pe Jamie Cope (10-4), iar Mark Wiliams – pe Marcus Campbell (10-5).

Tot luni, excentricul Ronnie O`Sullivan şi-a asigurat un avantaj mulţumitor (7-2) în meciul cu Liang Wenbo, şi puţini pesimişti sunt care consideră că Ronnie mai poate rata victoria în continuarea de astăzi a meciului. O luptă mult mai interesantă se atestă în disputa dintre Mark King şi Steve Davis, întreruptă ieri, la scorul de 5-4 în favoarea primului jucător. Continuarea acestor două meciuri este stabilită pentru după amiaza zilei de astăzi.

Astăzi la amiază, vor începe partidele Ding Junhui – Stuart Pettman, Ryan Day – Mark Davis, iar ulterior, se vor disputa meciurile Neil Robertson – Fergal O’Brien şi Peter Ebdon – Graeme Dott.