Ultima oră

Susţinerea tinerilor antreprenori în lansarea propriei AFACERI

Două carduri a câte 5000 lei, au fost oferite de Victoriabank pentru Becciev Andrei, autor al unui proiect de colectarea, selectarea şi transportarea deşeurilor menajere în satul Bardar, şi Victor Cîşlari, autor al unei idei de afaceri privind uscarea şi ambalarea fructelor după o metodă nouă şi ecologică. De asemenea, Victoriabank a oferit 2 conturi curente cu tarife preferenţiale – Elenei Scurtu, care îşi propune să confecţioneze articole mici din piele (rebuturi), şi lui Vasile Vatamaniuc, care vrea să construiască o cameră de congelare pentru asigurarea consumatorilor cu ştiuleţi de porumb zaharat, în orice perioadă a anului. 

Directorul direcţiei strategie şi marketing BC „Victoriabank” S.A., Marina Gospodarenco: „Fiecare plan de afacere a fost original şi bine argumentat, dovadă că participanţii au o pregătire bună, cunoştinţe aprofundate şi creativitatea necesară pentru a dezvolta afaceri de succes. Avem încredere în succesul acestor tineri, în ideile lor şi suntem bucuroşi că putem să-i susţinem în realizarea proiectelor lor de afaceri astfel încât, participanţii să contribuie pe deplin la prosperitatea acestei ţări. Victoriabank apreciază abnegaţia cu care Asociaţia Naţională a Tinerilor Manageri din Moldova (ANTiM) vine pentru dezvoltarea sectorului economic al Republicii, iar implicarea noastră în Concursul Naţional de Business Planuri, vine drept o confirmare a acestui lucru.”

CBP 2013 (Concursul naţional de business planuri), este destinat tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18-35 ani, care au o idee de business bine definită şi doresc să-și deschidă propria afacere, astfel contribuind la dezvoltarea social-economică a țării noastre. Etapa finală a acestui concurs este GALA IDEILOR DE AFACERI, unde au fost anunţate rezultatele și premiați finaliștii concursului. 21 de afaceri prezentate de către tineri, au primit finanțare pentru dezvoltarea afacerii și cadouri din partea partenerilor concursului.

La această ediție s-au înregistrat 1355 de tineri cu idei de afaceri, dintre care 232 au fost invitați pentru interviu. Din cei prezenți la interviu au fost selectate 50 de persoane pentru participarea la cursurile de instruire, care au avut loc pe parcursul lunilor aprilie și mai. Planurile de afaceri prezentate au fost evaluate de către 2 echipe de juriu independent (prezentarea orală și evaluarea planului scris) și doar 21 de afaceri vor obține susținere financiară, în valoare totală de 1 340 000 lei. Peste 400 mii din această sumă sunt banii reveniți de la finaliștii din CBP 2012, care au reușit să inițieze și să dezvolte propria afacere.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *