Internațional

Sute de femei sunt agresate în Libia în urma distribuirii unor stimulente sexuale

S-ar putea solicita un nou cap de acuzare împotriva lui Gaddafi în urma acestor elemente noi. Procurorul aşteaptă de asemenea o decizie a judecătorilor în următoarele zile la cererea sa de calificare de crime contra umanităţii împotriva liderului libian.

"Acum noi primim informaţii asupra faptului că însuşi Gaddafi a decis aceste violuri şi aceasta este o noutate", a declarat Moreno-Ocampo jurnaliştilor.

El a explicat că, potrivit unor informatii, sute de femei au fost agresate în unele părţi din Libia.

Moreno-Ocampo a declarat că există "unele probe" asupra faptului că autorităţile libiene au cumpărat stimulente sexuale de tip Viagra şi le-au distribuit soldaţilor în cadrul unei politici oficiale de încurajare a violurilor.

"Am avut îndoieli la început, dar acum suntem convinşi că el a decis să pedepsească prin violuri. ”Violul este o nouă formă de represiune. Astăzi noi confirmăm că a existat o politică de violuri în Libia" a declarat procurorul vorbind despre liderul libian.

Amintim că Iman Al Obeidi, femeia libiană care a atras atenţia opiniei publice internaţionale după ce a afirmat c-a fost violată de membri ai forţelor loiale lui Muammar Gaddafi, ar fi sosit luni la un centru de refugiaţi din România, potrvit CNN, citat de agerpres.ro.

În urma raidurilor NATO şi coaliţiei internaţionale în Libia, declanşate pe 19 martie a.c., circa 718 de civili au fost ucişi şi 4.067 răniţi. Aceste cifre nu includ victimele în rândul soldaţilor libieni.

NATO a anunţat la începutul acestei luni că prelungeşte operaţiunea din Libia până la sfârşitul lunii septembrie, în condiţiile în care aceasta ar fi trebuit să se încheie pe 27iunie.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *