Astăzi 19 Februarie 2018, Luni - Ultima actualizare la 18 Februarie 2018
Abonamente

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Actualitate 14 Februarie 2016, ora 17:04

Sute de mașini înmatriculate în alte state au fost monitorizate de poliție.

Marime Font

Timp de trei zile, Inspectoratul Național de Patrulare a verificat și documentat șoferii care conduceau mașini înmatriculate în alte state.

Operațiunea a avut drept scop sporirea eficienţei activităţii de prevenire a încălcărilor Regulamentului circulaţiei rutiere și a accidentelor rutiere cu implicarea vehiculelor înmatriculate în alte state, asigurarea exploatării acestora conform cerinţelor tehnice, standardelor în vigoare şi reglementărilor ecologice.

Astfel, în urma acțiunilor întreprinse au fost verificate 407 mijloace de transport, fiind depistate şi documentate 79 contravenţii cu o serie de încălcări:- 3 șoferi au urcat la volan fără permis de conducere;

- 2 șoferi conduceau mașina chiar dacă au fost privați de dreptul de a conduce, iar alții 6 conduceau mașina fără permis de conducere asupra sa;

- 2 conducători auto au depășit limita de viteză, iar unul se afla în stare de ebrietate;

- 2 șoferi nu au respectat indicatoare rutiere de prioritate;

- 16 de conducători auto au fost depistați în trafic având geamurile portierelor din faţă umbrite;

- 33 de șoferi conduceau mașina cu defecte tehnice;

-12 șoferi conduceau vehiculul care nu a fost înmatriculat în modul stabilit sau care nu a fost supus reviziei tehnice;

- 14 conducători auto exploatau unitățile de transport care nu au fost asigurate de răspundere civilă în modul stabilit. La fel au fost ridicate 24 de plăcuțe cu numere de înmatriculare.

Totodată, de către angajaţii CUMC al INP au fost înmânate 47 de citaţii deţinătorilor de vehicule înmatriculate în alte state, care au fost fixaţi în comiterea contravenţiilor de camerele de supraveghere, pentru 240 de încălcări.

TIMPUL. MD

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 14 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Credința și minunile (III)

Legătura dintre vindecare și credință este una foarte puternică, dar are loc în plan spiritual. Credința vie și lucrătoare duce la vindecarea sufletului nostru, la sănătatea duhovnicească. Nu întotdeauna și la cea trupească, cum ne place să credem.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 14 Februarie 2018, de Constantin Tănase

„Azilul singuraticilor”, fragment din cartea „Groapa cu lei”, 2014

Există un paradox, care doar aparent e paradox: omul, fiind sută la sută ființă socială, care „înnebunește” în singurătate în aceeași măsură în care are nevoie de parteneri sociali. Cândva eram și eu înclinat să cred că singurătatea e apanajul,...

() Citeşte tot articolul

Editorial 14 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Accesul la literatură

Întotdeauna mi s-a părut nedrept că literatura își croiește mai greu drumul prin lume decât arta plastică, pentru că – spre deosebire de cea din urmă – are nevoie de traducere. Și cu cât e mai săracă țara, cu atât mai puține sunt căile de acces la literatura...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Februarie 2018, de George Simion

Igor cel Fără de Țară

Chiar în aceste zile și în săptămânile și lunile, care vor urma, R. Moldova se unește cu România, comună cu comună, localitate cu localitate, om cu om. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 13 Februarie 2018, de Răzvan Munteanu

(I)logica rusă

Tensiunile dintre NATO și SUA, pe de-o parte, și Federația Rusă, pe cealaltă parte, ating, din păcate, cote din ce în ce mai ridicate, fiind evident că asistăm la cea mai rece relație pe axa Washington-Moscova, de după căderea Zidului Berlinului.

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul