Culinar.md

Tabieturile, un stil de viaţă

Primăvara e ocazia perfectă de a te menţine în formă. Dar, o dietă te poate ajuta să slăbeşti doar dacă eşti dispusă să-ţi schimbi şi obiceiurile alimentare. Încearcă să mănânci multe fructe şi legume, să bei sucuri naturale sau ceaiuri neîndulcite. Legumele proaspete sunt potrivite pentru supe sau ciorbe.

Somnul te ajută să slăbeşti!

Dacă nu ai ştiut, află acum: somnul arde calorii şi te menţine frumoasă. Dar acest lucru este posibil dacă dormi opt ore pe zi. Somnul este ingredientul perfect pentru o stare de sănătate bună. Pentru ca somnul să facă minuni, trebuie să dormi deja de la ora 22.00. E greu de realizat? Dacă răspunsul este „DA!”, ar trebui să încerci ca să fii în pat măcar la ora 23.00. În fiecare seară! După miezul nopţii ficatul îşi începe procesul de detoxifiere şi e de dorit ca acest proces să aibă loc în timpul somnului. După ora 2.00, are loc şi detoxifierea plămânilor, iar spre dimineaţă, în jurul orei 5.00 – detoxifierea colonului.

Micul dejun

Şi micul dejun este important pentru persoanele care vor să slăbească. Se poate spune că este cea mai importantă masă a zilei. Între orele 7.00 şi 9.00 dimineaţa se realizează absorbţia substanţelor nutritive în intestinul subţire. Aceasta este perioada potrivită în care ar trebui să serveşti micul dejun.

Mănâncă încet

Este foarte important să respecţi programul de servire a mesei. Mănâncă încet şi încearcă să mesteci cât mai mult mâncarea, pentru a putea fi atentă la senzaţiile pe care ţi le transmite corpul tău. De îndată ce simţi că eşti sătulă, trebuie să te ridici de la masă şi, bineînţeles, să nu mai mănânci.

Poftele

Simţi uneori nevoia să mănânci mezeluri, pizza, dulciuri sau snacks-uri? Dacă acest lucru se întâmplă foarte rar, e permis. Dar, pentru ca ciocolata visată să devină realitate, trebuie să faci sacrificii. Poţi să îţi delectezi papilele gustative cu ciocolată sau cu pizza numai în cazul în care eşti dispusă ca la masa următoare să nu pui niciun strop de grăsime în farfurie.

Sucurile

Ţi-e sete? Bea apă. Apa hidratează mult mai bine decât orice suc, care conţine mult zahăr.

Hrana sănătoasă

Începe ziua cu un fruct – măr sau portocală – şi un ceai cald neîndulcit, de preferat verde.
Mic dejun: grâu integral cu lapte, un ou fiert tare, un bol mic cu nuci şi stafide.
Prânz: supă-cremă de porumb/un bol de orez fiert cu porumb.
Cină: legume înăbuşite în unt – fasole, morcovi, conopidă, broccoli; poţi mânca şi o felie de pâine cu seminţe.
Desert: fructe cu frişcă sau smântână degresată.
Gustări: un cartof copt, fructe, iaurt, batoane de cereale.

ATENŢIE!

În cazul în care ai decis să ţii un regim, trebuie să consulţi medicul tău şi, eventual, să-ţi faci un set de analize pentru a vedea care e starea sănătăţii tale. Nu este recomandat să ţii dietă dacă organismul are anumite carenţe.

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *