Artă

Tablouri în valoare de peste 100 miloane de euro au fost furate dintr-un muzeu

Lucrările au fost furate în noaptea zilei de luni din muzeul Kunsthal. Pe lângă cele șapte lucrări, au mai dispărut și piesele lui Freud și Meyer de Haan.

Directorul muzeului Kunsthal, Emily Ansenk, a declarat pentru cotidianul olandez “NRC Handelsblad” că știrea l-a lăsat "mut", adăugând: ".Acesta este cel mai rău lucru care i s-a putut întâmpla vreodată unui director de muzeu."

Atât poliția, cât și administrația muzeului au refuzat să estimeze valoarea tablourilor pierdute. Având în vedere autorii lucrărilor, istoricul de artă, Jhim Lamoree a spus că valoarea operelor furate ar putea fi de 100 milioane de euro.

Furt pentru răscumpărare?

Experții cred că ar fi imposibil ca hoții să vândă tablourile. Job Ubbens, directorul casei de licitatii, Christie din Amsterdam, a declarat pentru un canal olandez că: „hoții sunt proști dacă speră că vor transforma arta în bani”. El a sugerat că, cel mai probabil, lucrurile au fost furate ca, mai apoi, să ceară bani pentru răscumpărare.

Se crede că furtul a avut loc între orele 3:00 – 4:00 și pare să fi fost bine planificat. Marți poliția era încă în procesul de observare a imaginilor de pe camerele de supraveghere ale muzeului Kunsthal.
 
Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *