Astăzi 19 Iunie 2018, Marţi - Ultima actualizare la 18 Iunie 2018
Abonamente

Actualitate 3 Ianuarie 2018, ora 15:36

Tânărul condamnat pentru omorul Cristinei Parhomenco din Strășeni a violat un coleg de celulă. Care este ipoteza specialiștilor

Marime Font

a

 
 
 

Medicii legiști confirmă violul asupra minorului aflat în aceeași celulă cu unul dintre ucigașii Cristinei Parhomenco, tânăra de 14 ani omorâtă cu bestialitate, vara trecută, la Strășeni. Verdictul a fost dat ieri, după ce victima a fost examinată. La rândul lor, procurorii municipali au deschis un dosar penal pe acest caz scrie DESCHIDE.MD

 Sursele Deschide.MD spun că, potrivit declarațiilor preliminare, agresorul i-ar fi propus victimei să întrețină relații sexuale benevole. Discuția ar fi avut loc în dimineața zilei de 29 decembrie. Minorul a fost violate în seara aceleași zile, după ce refuzase propunerea colegului său de celulă.

Aceleași surse ne-au spus că infracțiunea a fost comisă fără ca angajații DIP să cunoască despre acest lucru. Băiatul nu a bătut în ușă și nu a cerut ajutorul gardienilor, invocând frica față de ceilalți deținuți.A doua zi, pe 30 decembrie, victima a făcut o plângere la directorul Penitenciarului nr.13. Băiatul a fost izolat imediat, iar specialiștii îi acordă asistența psihologică necesară.

Am încercat să obținem o confirmare a informațiilor obținute de reporterii noștri, dar comunicatorii DIP au invocat sensibilitatea cazului și ne-au recomandat să ne limităm la informațiile din comunicatul remis ieri.

Trebuie să precizăm că în comunicat se menționa despre fapul că agresorul ar fi atacat și personalul din penitenciar, în care au avut de suferit doi angajați.

Amintim că cei trei minori au fost condamnaţi de către Judecătoria Străşeni la câte 6 ani şi 8 luni privaţiune de libertate pentru omorul minorei Cristina Parhomenco. Ulterior, aceștia s-au ales cu noi termene de detenţie pentru huliganism.

Cristina Parhomenco, în vârstă de 14 ani, a fost omorâră la 25 noiembrie, 2016. Expertiza medico-legală a arătat că fata a fost lovită în cap de nenumărate ori, cu un obiect greu, iar în urma rănilor a murit. Victima a fost găsită peste câteva zile într-o construcţie părăsită.

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de aziOpinii & Editoriale 18 Iunie 2018, de Moni Stănilă

Sport pentru trup sau sport pentru minte

Obișnuim să spunem că lectura este sportul minții. Din această sintagmă înțelegem că sportul e un lucru bun, sănătos, recomandabil. Care sunt însă părerile noastre despre sportul de performanță?

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 18 Iunie 2018, de George Simion

Cine nu are bătrâni să își cumpere

Mare panică, mare, pe scena politică din Republica Moldova. Nu cumva să se întâmple ceva și să se trezească peste noapte fără graniță la Prut.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Iunie 2018, de Moni Stănilă

Cum arătăm din afară

A trecut și duminica în care Chișinăul și-a susținut direcția aleasă deja de mulți ani. Evident că m-am bucurat. Atâta vreme cât rămânem în vest, mai sunt speranțe. Când și Chișinăul, în care locuiește o treime din populația țării, va ceda propagandei...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Iunie 2018, de Constantin Tănase

Ce fel de școală vor rușii din Moldova

În contextul ultimelor evoluții politice de la Moscova minoritatea rusă din Moldova devine tot mai agresivă, având, de altfel, toate șansele să redevină ceea ce a fost: un frate mai mare, arogant și privilegiat, o castă elitară cu apucături șovine, neintegrată cultural și lingvistic în...

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Iunie 2018, de Moni Stănilă

Locul nostru în biserică

În continuarea (la fel de concentrată) a ceea ce spuneam săptămâna trecută, trebuie să analizăm seriozitatea noastră față de Biserică. Cuvântul biserică vine de la basilia, care în greacă înseamnă împărăție. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Iunie 2018, de Răzvan Munteanu

Alegerile de la Chișinău și statul captiv

Am citit câteva articole scrise în presa moldovenească, în care se vehicula ideea că victoria lui Andrei Năstase la alegerile pentru Primăria Chișinăului este o dovadă certă a faptului că R. Moldova nu este un stat captiv. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Iunie 2018, de Dan Nicu

Socialiștii au pierdut încă o dată Capitala

La prima vedere, ceea ce s-a întâmplat duminică, 3 iunie, la Chişinău, pare a fi o victorie a forţelor proeuropene în faţa celor proruse.  

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 7 Iunie 2018, de Moni Stănilă

Un bun creștin

De-a lungul anilor am scris despre dogme, morală, spiritualitate, patristică, evanghelii, liturgică - despre câte ar trebui, în primul rând, să cunoască un creștin. Aproape că am putea spune că am făcut rezumate ale anilor de studiu în facultate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 6 Iunie 2018, de Dan Nicu

Războiul ruso-ucrainean al atentatelor

De peste patru ani, Ucraina se confruntă cu agresiunea militară a Rusiei în regiunile din estul ţării, după ce trupele ruse au ocupat peninsula Crimeea.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 5 Iunie 2018, de Răzvan Munteanu

Ce au pierdut tinerii din R. Moldova?

Am trecut de suficient de multe ori Prutul, pentru a înțelege, chiar dacă poate nu exhaustiv, starea de spirit a tinerilor din R. Moldova.

() Citeşte tot articolul

Editorial 31 Mai 2018, de Moni Stănilă

Ce proiecte fac câte unii în Anul Centenar

Îmi pare rău să o spun, dar multe instituții ce depind de România s-au trezit fără finanțări, fiindcă Anul Centenar necesită o mulțime de fonduri. Iar aceste fonduri nu cresc în câmp, ci se taie de altundeva. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 31 Mai 2018, de Constantin Tănase

O zonă minată de istorie: relațiile dintre R. Moldova și România

Moto:  „Mare chestiune este la ordinea zilei. Este însăși Patria, este pământul părinților noștri, sunt drepturile lăsate nouă de la strămoșii noștri, care toate astăzi sunt în pericol și pe care suntem datori să le apărăm cu orice preț”.   (Mihail...

() Citeşte tot articolul