Actualitate

Tarabele şi gheretele vor dispărea din centrul Chişinăului. Ce îşi propune Primăria într-un nou Regulament

Potrivit Regulamentului, publicat pe site-ul Primăriei Chişinău, în centrul oraşului va fi interzis comerţul ambulant stradal (gherete, tonete, rulote sau tarabe). Totodată, interdicţia va viza şi alte zone ale oraşului. Agenţii economici îşi vor putea vinde marfa doar în cadrul iarmaroacelor, organizate în baza dispoziţiei primarului general sau pretorului de sector, sau a manifestărilor culturale, turistice sau sportive.
Mai mult, autorităţile interzic agenţilor economici să vândă produse alcoolice în preajma instituţiilor de învăţământ, instituţiilor medicale şi a locaşurilor de cult.

Astfel, dacă ar intra în vigoare noul regulament, comerţul stradal va fi interzis în perimetrul zonei istorice str. Columna – Ismail – Pan Halippa – Alecsandri – Mateevici şi Puşkin. Interdicţia mai vizează şi alte peste 40 de străzi din oraş.

Comerţul ambulant de tip „Street Food” va fi permis doar în zonele şi străzile indicate în schemele de desfăşurare a comerţului ambulant pe teritoriul sectoarelor.

Documentul mai reglementează şi activitatea teraselor de vară, a sălilor de joc de noroc, dar şi regimul de lucru al comercianţilor. Regulamentul figura pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Municipal Chişinău (CMC) de astăzi, însă şedinţa a fost amânată din lipsă de cvorum pe o perioadă nedeterminată.

Fracţiunile urmează să decidă când va continua şedinţa Consiliului şi vor stabili o dată. 

tvrmoldova.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *