Actualitate

Târgul de Crăciun nu se teme de zăpezi

Atmosfera caldă și multitudinea de cadouri ce pot fi procurate i-au făcut pe oameni să simtă deja febra pregătirilor pentru sărbătorile de iarnă.
Cei care nu au reușit să facă rost de cadouri originale sau ghirlande pentru brăduțul din apartament, o pot face la Târgul de Crăciun de la centrul de expoziții „Moldexpo”. Oaspeții vor putea vizita două pavilioane unde agenții economici locali au pus în vânzare atât produse alimentare pentru masa de Crăciun, cât și articole vestimentare.

De toate pentru toți

În prima zi a săptămânii, la Târgul de Crăciun au fost mai mulți vânzători decât cumpărători. Rareori puteau fi zăriți părinți cu copii sau persoane în vârstă care rătăceau printre standuri încărcate cu de toate pentru toți. Pe lângă betele, suveniruri, ghirlande, măști și pocnitori, obiecte indispensabile pentru sărbătorile de iarnă, la Târg pot fi procurate blănuri, pâsle, veselă, albituri și genți. Vânzătorii spun că la deschiderea târgului, sâmbătă și duminică, au venit foarte mulți oameni. „Cumpărătorii au procurat pernuțe și hăinuțe. Au fost bunei care își doreau niște papucei pentru nepoți. Sunt părinți care vor să cumpere ceva frumos și elegant. Sâmbătă și duminică au fost mulți cumpărători”, a spus Liliana, vânzătoare la un butic de haine pentru bebeluși. Unii vizitatori au rămas un pic nedumeriți de ce au văzut. „În principiu, târgul e organizat destul de bine, deși publicitatea se referea la jucării și cadouri. Dar găsim de toate câte puțin. Prețurile sunt bune. Cred că fiecare și-a găsit ce căuta aici. Suntem mulțumiți”, au recunoscut Stanislav și Oxana, un cuplu ce a plecat acasă cu pungile pline.

Jucării importate și bijuterii originale



Pe când unii vânzători de blănuri se plictiseau așteptându-și cumpărătorii, cele mai solicitate au fost buticurile care vindeau ghirlande și jucării pentru Pomul de Crăciun. „Jucăriile se vând foarte bine. Mai ales duminică a fost foarte multă lume. Produsele noastre sunt de la diferiți producători din Polonia, China, Ucraina și R. Moldova”, a declarat vânzătoarea Aliona.

Dacă produsele importate nu pot fi pe placul tuturor, atunci bijuteriile și felicitările confecționate manual de laboratorul de creație Carusel vor cuceri orice iubitor de frumos. „Avem un laborator de creație. În fiecare zi, până la 30 decembrie, organizăm work-shopuri gratuite în care oamenii învață cum să confecționeze ceva deosebit”, a declarat meșterul popular Natalia Golobciuc. Bijuteriile expuse au atras foarte mulți curioși. „Sunt pentru prima dată la un astfel de târg. E posibil să cumpăr un cadou pentru prieteni. Prețurile nu-mi par mici. Îmi pare scump să plătesc pentru niște cercei 60-80 lei”, a spus Ecaterina Morari, studentă la USM.

Târgul de Crăciun va ține două săptămâni până la 31 decembrie 2012.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *