Timpul Liber

Târgul Naţional al Covorului, la a doua ediţie

Ce-a de-a doua ediţie a târgului este organizată de Ministerul Culturii, în parteneriat cu Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare, cu genericul: „Covorul Dorului”.

Evenimentul are drept scop şi completarea acţiunilor pentru promovarea dosarului „Tehnici tradiţionale de realizare a scoarţelor” pentru înaintare pe Lista reprezentativă UNESCO a patrimoniului cultural imaterial al umanităţii.

„Această îndeletnicire excepţională de ţesere a covoarelor de lână, care a cunoscut un declin semnificativ, se bucură astăzi de un interes sporit atât din partea celor care apreciază arta ţesutului, cât şi din partea consumatorilor, care văd în covoarele noastre tradiţionale piese ce le înfrumuseţează casa, dar şi le încălzesc sufletul”, a menţionat ministrul culturii în exerciţiu, Monica Babuc, la o conferinţă de presă.

În cadrul târgului vor fi prezentate circa 150 de piese unicat din colecţiile personale.

Publicul prezent la sărbătoare va avea posibilitatea să participe la diverse ateliere de creaţie, să savureze din bucatele tradiţionale, precum şi să participe la asamblarea unui puzzle-covor de dimensiuni mari.

Gala Portului Popular de Iarnă, ediţia a treia, va fi parte componentă a Târgului Naţional al Covorului. Publicul va cunoaşte piesele de port confecţionate din diferite ţesături din pânză şi din lână, evidenţiind particularităţile şi frumuseţea portului nostru popular de iarnă.

IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *