Chișinău

TARIFE MAJORATE

Direcția transport public și căi de comunicație din cadrul Primăriei a avut consultări cu administratorul rutei de microbuz 110 privind modificarea traseului, deoarece, în prezent acesta coincide cu cel al troleibuzului nr. 10. Potrivit șefului Direcției, Adrian Boldurescu, reprezentanții firmei private de transport refuză să modifice itinerarul. În acest context, primarul capitalei Dorin Chirtoacă a solicitat să fie găsite și alte soluții. „Conflicte am avut și vom avea. Dacă sunt rute care se suprapun, atunci am putea să stabilim un preț mai mare pentru călătoria cu microbuzele. Tarifele vor fi diferențiate în funcție de gradul de suprapunere”, a declarat primarul. 

Mihai Reus, reprezentantul firmei “Remta Transport Privat” SRL care gestionează ruta 110 a decalarat pentru TIMPUL că nu va face modificări de traseu fără ca populația să fie consultată. Totuși adevăratul motiv ar fi faptul că mulți posesori de microbuze nu sunt interesați de schimbarea itinerarului. „Sunt oameni care au procurat rutele la licitație oficială organizată de primărie încă în perioada 1997-1998. Oamenii au plătit bani imenși pentru a fi plasați pe ruta 110 cu itinerarul actual”, a spus Mihai Reus, precizând că 15 ani în urmă nu a fost stabilit o dată limită privind exploatarea acestei rute. În același timp, el este de acord cu majorarea tarifelor la microbuze care merg pe același traseu cu troleibuzele. „ Oficialii de la Direcția transport au propus ca tariful să crească până la 4-5 lei. E o idee bună, care corespunde prevederilor legii concurenței”, a declarat Mihai Reus. 

În Chișinău există 7 rute de microbuz care se suprapun în proporție de 70%-90% cu cele ale autobuzelor și troleibuzelor. Primăria a declarat anterior că va modifica itinerariile lor pentru a se conforma cerințelor acordului cu Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare privind modernizarea transportului public în Chișinău semnat în 2010.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *