Externe

Ţările estice exportă şomaj

Imigranţii veniţi din alte state UE trebuie să poată fi opriţi să aibă acces la un loc de muncă dacă un austriac calificat a aplicat pentru aceeaşi funcţie, a declarat cancelarul Christian Kern, liderul Partidului Social-Democrat din Austria (SPÖ, centru-stânga).

"Acest lucru înseamnă că doar dacă nu va fi disponibil un şomer în Austria un loc de muncă poate fi dat fără restricţii unui imigrant", a adăugat Christian Kern, citat de site-ul de ştiri Kurier.at şi de EUObserver.

Christian Kern a acuzat ţările est-europene că "exportă şomaj în Austria", îndemnând companiile austriece să acorde prioritate la angajare austriecilor. 

Cancelarul Austriei propune introducerea unui "mecanism de protecţie pe piaţa muncii". "La nivelul Uniunii Europene, trebuie reintrodus un instrument pe piaţa muncii, în principal în sectoarele în care şomajul este ridicat şi unde sunt tensiuni", a subliniat Kern.

Tratatele UE garantează libera circulaţie a cetăţenilor, bunurilor, capitalului, serviciilor şi prevăd drepturi egale, inclusiv la angajare, pentru cetăţenii tuturor statelor membre.

mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *