Astăzi 23 Septembrie 2018, Duminică - Ultima actualizare la 22 Septembrie 2018
Abonamente
 
 
 

Femeia 30 Mai 2013, ora 12:46    Din editia print

Te plictiseşti în cuplu… Ce e de făcut?

Marime Font

Simți că relaţia ta stă pe loc? Fă ceva să o revigorezi!  

Nu trece direct la înlocuirea ei, căci vei repeta aceleaşi greşeli pe care le-ai făcut în relaţia actuală. Nicio relaţie nu poate fi mereu proaspătă şi surprinzătoare…

Pentru a evita blazarea în cuplu, ai grijă şi nu confunda:• treburile casnice cu obligaţiile strict personale – ele sunt necesare şi trebuie făcute de cine are la un moment dat mai mult timp pentru ele, astfel încât să nu se creeze un disconfort în casă;
• ajutorul primit de la soţ pentru treburile din casă cu dragostea lui. De aceea, discutaţi şi rediscutaţi periodic felul şi ritmul în care veţi asigura acoperirea tuturor muncilor de casă;
• treburile casnice cu îndatoririle de soţie. Nu au nicio legătură.

Ce mai poţi face pentru a salva relaţia:

• Oferă înainte de a cere de la partener – şi nu pentru a-l face pe partener să se simtă obligat, dator, ci pentru că, făcând lucruri pentru celălalt, nu îi oferi doar lui, ci, în primul rând, tot vouă, investind în relaţia voastră.
• Respectă pasiunile celuilalt, timpul lui personal, dorinţa lui de a avea şi momente de singurătate, momente cu prietenii, cu colegii, cu altcineva decât cu tine şi copilul.
• Triază cu atenţie ce e cu adevărat intolerabil în comportamentul partenerului și ceea ce nu e decât propria ta frustrare că ţi-a fost încălcată autoritatea.
• Respectă-te pe tine ca om şi nu te pune în situaţii jenante, respectă-ţi partenerul/partenera şi încearcă să nu îl/o pui în situaţii penibile.
• Fii foarte atent(ă) la ce spune partenerul, nu la ce crezi tu că ar vrea să spună, ascultă şi auzi, în acelaşi timp, şi taci când vorbeşte. Dacă vorbiţi în acelaşi timp, cine mai ascultă?
• Nu mai ataca subiectele tabu – părinţii fiecăruia dintre voi, prietenii, inteligenţa, competenţa şi nu mai faceţi comparaţii între partener şi ceilalţi, fie ei prieteni, personaje de film sau de romane. Partenerul e unic.

Oare cei care nu ajung la blazare, cum fac? Pentru că unii oameni trăiesc în cupluri vii, în care dragostea trăieşte şi e evident că ştiu să se respecte. Mai întâi pe ei înşişi, ca să îl poată respecta pe partener. Se respectă şi nu îşi permit lor înşişi să se umilească prin gelozie, aşteptând să facă partenerul gesturi de tandreţe, suferind în tăcere că nu le face, ci au permanent grijă să investească în relaţie.

Sunt conştienţi că fericirea individuală stă în puterea fiecărui om în parte. Şi fac totul ca să menţină această stare de fericire personală, din care pot dărui nelimitat şi copilului, şi partenerului de viaţă. Ei nu se plâng, nu critică, nu judecă, nu aşteaptă ca soarta să le împlinească dorinţele, ci dăruiesc, dăruiesc, dăruiesc. Iubire, atenţie, cuvinte frumoase, pricepere, răbdare, respect.

Timpul Suplimentul Femeia

Un articol de: Silvia Ursu
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 21 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul