Sănătate

Te supără stomacul? 5 cauze posibile

Ai mâncat varză kale și acum te simți balonată
Ai consumat o porție mult prea mare de varză. Evident, legumele sunt foarte sănătoase pentru organism, însă dacă mănânci prea multe legume riști să te confrunți cu balonare și gaze, spun medicii. Pentru a evita astfel de neplăceri, optează pentru porții mai mici de legume și consumă-le pe tot parcursul zilei.

Când mănânci mango, ai gaze
Dacă ai gaze după ce mănânci anumite fructe, medicii recomandă de multe ori pacienților să evite carbohidrații din produsele alimentare care sunt mai susceptibile de a provoca probleme și să le includă în alimentație pe cele tolerabile. Prin urmare, evită merele, perele, piersicile, cireșele, mango și pepenele roșu. Opțiuni mai bune sunt bananele, afinele și grepfrutul.


Uneori, ai diaree după ce mănânci un sendviș

Ești sigură că nu ai intoleranță la lactoză? Mulți oameni nu își dau seama că pot fi intolerante la lactoză, deoarece nu obișnuiesc să bea lapte. Dar lactoza se găsește și în brânza din sendviș sau în laptele pus în cafea. Și asta e suficient să provoace simptome subtile. Fii atentă la problemele stomacului, cum sunt balonarea, gazele, diareea sau crampele abdominale. Pentru a vedea dacă ai intoleranță la lactoză, renunță la produsele lactate între două până la patru săptămâni.

Obișnuiești să mesteci gumă? Pot apărea crampe abdominale

În gumele de mestecat sunt îndulcitori artificiali care nu sunt digerați de organism și astfel apar crampele musculare. În cazul în care te doare stomacul după ce mesteci gumă, renunță la acest obicei.

Ai eructații și simți arsuri în gât

Găsește alimentele declanșatoare. Acesta este un simptom al refluxul gastroesofagian, o afecțiune digestivă cronică determinată de refluarea conținutului gastric acid din stomac în esofag. Există câteva alimente clasice care favorizează eructațiile: alcoolul, cafeina, alimente grase, ciocolata și mentă. 

click.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *