Timpul Liber

Teatrul „Guguţă” a participat la Festivalul Internaţional al Teatrelor de Păpuşi din Ucraina

Ediţia a VII-a a acestui festival a reunit păpuşari consacraţi, producători, regizori, critici de teatru. Toţi au adus pentru copiii ucraineni cele mai aplaudate spectacole din repertoriu, care au pus în valoare tradiţiile şi specificul naţional al fiecărui participant. 

Teatrul „Guguţă” l-a readus în atenţia picilor din Ucraina pe eroul îndrăgit al semenilor lor din Moldova – pe nou-născutul Guguţă prin spectacolul „Colajul lui „Guguţă”. Un spectacol fără cuvinte, dar plin de semnificaţie şi emoţii, transmise de mâna şi sufletul actorului. Astfel copiii, care au citit şi auzit atâtea despre Guguţă, pentru întâia oară au avut ocazia să-l vadă şi să-i vorbească.

Revenit la Chişinău pentru doar o zi, Teatrul de la Ciocana şi-a luat „Moara cu plăcinte” şi a plecat „să coacă” cele mai gustoase plăcinţele şi pentru copiii din România, în cadrul unui alt Festival Internaţional al Teatrelor de Păpuşi din Cluj Napoca. Drept răsplată, gazdele din România i-au oferit Premiul „Pentru interpretare creativă a tradiţiilor”.

Şi de această dată Teatrul „Guguţă” îşi confirmă menirea sa de promotor al tradiţiilor şi culturii poporului nostru, vestind lumii despre bunătatea, mărinimia şi frumuseţea lui şi aducând în palmaresul municipiului Chişinău cele mai importante premii şi trofee.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *