Astăzi 22 Septembrie 2018, Sâmbătă - Ultima actualizare la 21 Septembrie 2018
Abonamente
 
 
 

Spectacole 27 Februarie 2015, ora 15:38

Teatrul Național readuce pe scenă spectacolul „Peppi Ciorap Lung”

Marime Font

Au trecut peste 40 de ani de la montarea pe scena Teatrului Academic „Pușkin” (actualul Teatrul „Minai Eminescu ”) povestea despre Peppi cu Dina Cocea în rolul principal.  Regizorul Petru Hadârcă a hotărât să readucă pe scena personajul zburdalnic al scriitoarei Astrid Lindgren.

„Spectacolul va fi dinamic, amuzant, colorat, cu multe dansuri, circării, bucăți muzicale. Vom scoate la iveală copilul din noi, ne vom juca cu el, îl vom lăsa să-și facă de cap. Peppi e argint viu, acceptă provocările jocului, e o forță a naturii. Toți actorii cântă pe viu, acceptă provocările jocului, ei vor intra într-un dialog direct cu copii din sală”, promite Petru Hadârcă. Ideea de a reveni pe piesa Peppi Ciorap Lung a fost motivată de dorința trupei de teatru să facă ceva pentru micii spectatori. Este de altfel, primul spectacol pentru copii din această stagiune. Tinerele scenografe Corina Sărăteanu, Anastasia Fleaghina și Olesea Albu fac decorul și costumele, muzica e semnată de Valy Boghean, iar autorul coregrafiei este Ianoș Petrașcu, care se află la prima colaborare cu un teatru. Spectatorii vor avea surpriza să vadă două distribuții în rolul lui Peppi. Draga Dumitrița Drumi va prezenta o fată rebelă, iar Diana Decuseară va înfățișa un copil plin de optimism și candoare. Recunoscută altădată drept „cea mai bună Peppi din Uniunea Sovietică”, Dina Cocea o va interpreta pe profesoara Rosenbloom. Peripețiile lui Peppi vor aduce publicul basarabean în fața problemele dintotdeauna a copiilor: lipsa grijii părintești, dorința de a fi înțeles, singurătatea etc. Regizorul Petru Hadârcă spune că, spre deosebire de alte versiuni ale piesei jucate pe scena teatrului, noua producție va avea o altă energie, altfel vor puse accentele, pentru că, afectați de migrație, copiii din Republica Moldova ajung să se confrunte singuri cu numeroase provocări.

Premieră spectacolului a avut loc astăzi, 27 februarie. Detalii privind programului Teatrului Național găsiți pe eminescu.md.(I.M.)
 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 21 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul