Cultură

Teatrul Naţional „Satiricus I. L. Caragiale” va efectua un turneu în Belgia şi Olanda

Solicitat de agenţie, directorul instituţiei, Alexandru Grecu, Artist al Poporului a afirmat că pe 27 august Teatrul Naţional „Satiricus I. L. Caragiale” va prezenta pe scena Teatrului „Petit Mercelis” din Bruxelles spectacolul „Made in Moldova” de Constantin Cheianu. Pe 28 august acelaşi spectacol va fi jucat la Amsterdam.

Potrivit sursei citate, ambele reprezentaţii sînt consacrate celor 25 de ani de independenţă a Republicii Moldova.

„Acest spectacol a fost montat în 2009 cu susţinerea Organizaţiei Naţiunilor Unite. Este vorba de un spectacol social, care abordează problemele cu care se confruntă R. Moldova. Tocmai de aceea el rămîne mereu actual şi întotdeauna se joacă cu sala arhiplină”, a precizat Alexandru Grecu.

După spectacol, a mai spus directorul teatrului, actorii se vor întîlni cu moldovenii din diasporă, pentru a discuta problemele care-i frămîntă şi pentru a sărbători împreună Ziua Independenţei.

Pe 1 septembrie Teatrul Naţional „Satiricus I. L. Caragiale” va reveni în ţară.

Teatrul îşi va deschide cea de-a XVI-a stagiune la 7 octombrie, cu premiera „Banii, banii sau „borsertka”” de Rey Koney.

Teatrul Naţional „Satiricus I. L. Caragiale” a fost fondat în 1990 de Alexandru Grecu. Potrivit criticilor de artă, este un teatru de factură modernă, profesează un text incitant, sintetizat organic cu dansul, cîntecul şi expresia corporală.

Moldpres

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *