Astăzi 21 Septembrie 2018, Vineri - Ultima actualizare la 20 Septembrie 2018
Abonamente
 
 
 

Spectacole 5 Aprilie 2016, ora 16:05

Teatrul Nottara din Bucureşti vine la Chișinău

Marime Font

Teatrul Nottara din Bucureşti efectuează în perioada 5-7 aprilie un turneu la Chişinău

Spectacolele teatrului bucureştean vor fi prezentate pe scena Teatrului de Revistă „Ginta Latină”.

În cadrul unei conferinţe de presă, care a avut loc astăzi în capitală, directorul Teatrului de Revistă „Ginta Latină”, Tudor Ţărnă, a menţionat că prin acest proiect instituţia urmăreşte scopul de a stabili un acord de parteneriat cultural dintre Bucureşti şi Chişinău.Prezent la eveniment, secretarul de stat al Ministerului Culturii, Andrei Chistol, a constatat că turneele teatrelor din Bucureşti la Chişinău au devenit deja o tradiţie. „Sperăm că aceste contacte culturale se vor dezvolta şi pe viitor”, a subliniat Andrei Chistol.

Directorul Teatrului Nottara din Bucureşti, Marinela Ţepuş a mulţumit conducerii Teatrului de Revistă „Ginta Latină” pentru invitaţia de a efectua un turneu la Chişinău.

„Acest turneu este pentru noi ca un bonus. Vorba e că de mai mulţi ani sediul teatrului nostru de pe bulevardul Magheru din Bucureşti este avariat, astfel încît prezentăm spectacole pe diverse scene din capitala României. Am venit cu trei spectacole, care cuprind toate generaţiile de actori. Sînt spectacole diferite din punct de vedere stilistic. Avem cinci autori români contemporani, pe care îi jucăm frecvent”, a afirmat Marinela Ţepuş.

Astăzi, la ora 18.30, Teatrul Nottara din Bucureşti va prezenta spectacolul „Un pic prea intim” de Rajiv Joseph, regie şi ilustraţie muzicală – Cristi Juncu. Din distribuţie fac parte actorii Andi Vasluianu, Cristina Florea, Laura Vasiliu, Catrinel Dumitrescu, Diana Roman, Irina Velcescu şi Dan Bordeianu.

Mîine, la aceeaşi oră, teatrul bucureştean va juca spectacolul „Vizitatorul” de Eric-Emmanuel Schmitt, în regia lui Claudiu Goga. Pe scenă se vor produce actorii Alexandru Repan, Mircea Andreescu, Crenguţa Hariton şi Cristian Nicolae.

În ultima zi de turneu actorii bucureşteni Dani Popescu, Vali Pena şi Dan Bordeianu vor prezenta „Funcţionarul destinului” de Horia Gârbea, regie – Anca Maria Colţeanu.

Teatrul Nottara din Bucureşti are 120 de angajaţi, dintre care 55 sînt actori.

Moldpres

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul