Spectacole

Teatrul „Satiricus” marchează anul Caragiale

Anul Caragiale, 2012, în care se împlinesc 160 de ani de la naştere şi 100 de ani de la moartea marelui dramaturg român, le va prilejui mai multe momente de satisfacţie artiştilor de la „Satiricus Ion Luca Caragiale”. Ei au reuşit să dea viaţă unui proiect de pionierat în întreg arealul românesc: Integrala Caragiale. Teatrul include în repertoriul său activ toate cele cinci piese caragialiene şi, în plus, un spectacol după „Momente şi schiţe”.

„O scrisoare pierdută” are un loc aparte în suita de spectacole caragialiene: cu această lucrare a fost inaugurată Integrala, este deţinător al Marelui Trofeu Thalia-2002 şi al titlului Cel mai bun spectacol al anului în cadrul Galei Premiilor UNITEM. Spectacolul a obţinut, de asemenea, trofeul Festivalului Internaţional al Comediei Balcanice din or. Vidin, Bulgaria. Lucrarea a fost prezentată pe scene din trei ţări – R. Moldova, România, Bulgaria -, culegând lauri şi aprecieri elogioase ale publicului şi criticii de specialitate.

Un alt eveniment semnificativ pe care îl marchează actorii în această seară îl constituie recenta Hotărâre a Guvernului Republicii Moldova, adoptată la 21 decembrie 2011, prin care Teatrului „Satiricus Ion Luca Caragiale” i s-a atribuit statutul de Teatru Naţional.

Conform tradiţiei, după prezentarea spectacolului „O scrisoare pierdută”, sărbătoarea va fi încoronată de un tort imens şi o cupă (simbolică) de şampanie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *