Timpul Local

Tehnologiile moderne, utilizate pe larg în procesul educaţional

În timp ce multe școli din raion manifestă reticență și chiar indiferență față de noile tehnologii preferând metodele clasice de predare, administrația Liceului Teoretic „Constantin Spătaru” achiziționează în fiecare an calculatoare, tablete, proiectoare, table interactive, încurajând în fel și chip utilizarea lor în procesul educațional.

„Am pus un accent deosebit anume pe utilizarea tehnologiilor inovaționale. S-au procurat deja șapte table interactive, toate sălile de studii sunt dotate cu diaproiectoare și calculatoare, ceea ce permite profesorilor să utilizeze aceste tehnologii în orice format”, a declarat directorul instituției, Dorin Marin.

Potrivit lui, drept rezultat, în anul precedent instituția a obținut șapte locuri premiante la Olimpiada Republicană, „o performanță a anului precedent”, după cum spune Dorin Marin.

La instituție învățământul este modern chiar din start. Picii din clasa întâi află ce-i tablă interactivă înainte de afla cum arată cea tradițională.

A fi profesor în era digitală nu este deloc ușor. S-a convins de acest lucru și profesoara de geografie Tatiana Țepeniuc. Dar pe cât de greu este, pe atât și de captivant. Acum ea nu-și imaginează o lecție de geografie fără utilizarea tehnologiilor moderne.

Elevii instituției sunt pentru utilizarea pe larg a tehnologiilor moderne în procesul educațional.

Școala viitorului va fi fără cărți și manuale. În mod inevitabil va avea loc transferul educației clasice către spațiul virtual, iar Liceul Teoretic Constantin Spătaru din orașul Leova va fi pregătit pentru această schimbare.

Sursă: trm.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *