Astăzi 21 Septembrie 2018, Vineri - Ultima actualizare la 20 Septembrie 2018
Abonamente
 
 
 

Timpul Local 22 Ianuarie 2017, ora 10:30

Tehnologiile moderne, utilizate pe larg în procesul educaţional

Marime Font

La Liceul Teoretic „Constantin Spătaru” din oraşul Leova tehnologiile moderne sunt utilizate pe larg în procesul educaţional. Acestea fac lecţiile mult mai interesante şi mai atractive, astfel, tot mai multe cadre didactice renunţă la metodele clasice de predare în favoarea tehnologiilor informaţionale.

În timp ce multe școli din raion manifestă reticență și chiar indiferență față de noile tehnologii preferând metodele clasice de predare, administrația Liceului Teoretic „Constantin Spătaru” achiziționează în fiecare an calculatoare, tablete, proiectoare, table interactive, încurajând în fel și chip utilizarea lor în procesul educațional.

„Am pus un accent deosebit anume pe utilizarea tehnologiilor inovaționale. S-au procurat deja șapte table interactive, toate sălile de studii sunt dotate cu diaproiectoare și calculatoare, ceea ce permite profesorilor să utilizeze aceste tehnologii în orice format”, a declarat directorul instituției, Dorin Marin.Potrivit lui, drept rezultat, în anul precedent instituția a obținut șapte locuri premiante la Olimpiada Republicană, „o performanță a anului precedent”, după cum spune Dorin Marin.

La instituție învățământul este modern chiar din start. Picii din clasa întâi află ce-i tablă interactivă înainte de afla cum arată cea tradițională.

A fi profesor în era digitală nu este deloc ușor. S-a convins de acest lucru și profesoara de geografie Tatiana Țepeniuc. Dar pe cât de greu este, pe atât și de captivant. Acum ea nu-și imaginează o lecție de geografie fără utilizarea tehnologiilor moderne.

Elevii instituției sunt pentru utilizarea pe larg a tehnologiilor moderne în procesul educațional.

Școala viitorului va fi fără cărți și manuale. În mod inevitabil va avea loc transferul educației clasice către spațiul virtual, iar Liceul Teoretic Constantin Spătaru din orașul Leova va fi pregătit pentru această schimbare.

Sursă: trm.md 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul